Piektdiena, 17.05.2024, 09:19Sveicināti Гость | RSS
Portāls "VIENS" Latvijas ražotāju atbalsts
Ieejas forma
Izvēlne / Меню
Tēmas / Темы
Aptauja / Опрос
Kādas Latvijas preces Jūs labprāt perciet?
Atbilžu kopskaits: 37
Statistika / Статистика
Sākums » 2009 » Februāris » 19 » MK apstiprina nosacījumus LHZB aizdevumiem komersantiem
MK apstiprina nosacījumus LHZB aizdevumiem komersantiem
11:30
Ministru kabineta sēdē, 17.februārī, apstiprināti valsts atbalsta piešķiršanas nosacījumi maziem, vidējiem un lieliem komersantiem aizdevumu veidā.

Investīciju aizdevumus un apgrozāmo līdzekļu aizdevumus komersantiem izsniegs valsts akciju sabiedrība „Latvijas Hipotēku un zemes banka”, tādējādi sekmējot komersantu konkurētspēju un veicinot Latvijas tautsaimniecības izaugsmi. Plānots, ka šī valsts atbalsta programma komersantiem būs pieejama jau no š.g. 9.marta.

MK sēdē tika apstiprināts EM izstrādātais MK noteikumu projekts „Noteikumi par aizdevumiem komersantu konkurētspējas uzlabošanai”, saskaņā ar kuriem paredzēts sniegt aizdevumus komersantiem, kuriem ir ekonomiski pamatoti turpmākās darbības plāni, bet nav pieejams kredītiestāžu finansējums paaugstinātu risku dēļ. Hipotēku banka pieņems lēmumu par aizdevumu piešķiršanu, balstoties uz komersanta iesniegto biznesa plānu un aizdevuma pieteikumu.

Hipotēku banka plāno sniegt aizdevumus 210 000 000 latu apmērā. Aizdevumu izsniegšanas termiņš – līdz 2013. gada 31.decembrim.

 Komersantam var sniegt atsevišķi apgrozāmo līdzekļu aizdevumu vai investīciju aizdevumu, vai abus aizdevumus kopā. Taču kopējā aizdevumu summa komersantu konkurētspējas uzlabošanai vienam komersantam nevar pārsniegt 6 000 000 latu.

 Apgrozāmo līdzekļu aizdevuma minimālais apmērs – 150 000 EUR (~105 000 LVL),izņemot, ja komersanti ir ES fondu līdzfinansētu projektu īstenotāji; maksimālais apjoms - 2 500 000 LVL, aizdevumu termiņš – līdz 5 gadiem.

Investīciju aizdevuma min 500 000 EUR (~ 350 000 LVL), izņemot, ja komersanti ir ES fondu līdzfinansētu projektu īstenotāji; maksimālais apjoms - 5 000 000 latu, aizdevuma termiņš – līdz 10 gadiem.

 
Atbalsts netiks piešķirts ieroču un munīcijas ražošanai un tirdzniecībai, tabakas izstrādājumu ražošanai un tirdzniecībai, azartspēlēm un derībām, finanšu un apdrošināšanas darbībām, operācijām ar nekustamo īpašumu, vairumtirdzniecībai un mazumtirdzniecībai, kā arī transportlīdzekļu, mašīnu un iekārtu, individuālās lietošanas priekšmetu, sadzīves aparatūras un iekārtu iznomāšanai.

Detalizēti ar MK noteikumiem „Noteikumi par aizdevumiem komersantu konkurētspējas uzlabošanai” var iepazīties EM mājas lapā internetā -
http://www.em.gov.lv/em/2nd/?cat=22021.

 
Kā jau informēts iepriekš, Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Finanšu ministriju un uzņēmējus pārstāvošo nevalstisko organizāciju pārstāvjiem ir sagatavojusi konkrētus pasākumus ekonomikas konkurētspējas uzlabošanai, uzņēmējdarbības atbalstam paredzot novirzīt 603 miljonus latu. Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi ietver Latvijas Hipotēku un zemes bankas aizdevumus, Latvijas Garantiju aģentūras galvojumus, Valsts Kases galvojumus, riska kapitāla un tehnoloģiju pārneses instrumentus.

Lai informētu uzņēmējus par valsts finanšu atbalsta instrumentiem uzņēmējdarbībai, Ekonomikas ministrija organizēs vairākus seminārus reģionu lielākajās pilsētās, kā arī informēs pašvaldības un reģionālos informācijas centrus par uzņēmējiem pieejamo atbalstu konkurētspējas celšanai. Pašreiz tiek saskaņots semināru grafiks ar pašvaldībām. Plānots, ka semināri notiks Liepājā, Ventspilī, Talsos, Jelgavā, Bauskā, Valmierā, Cēsīs, Gulbenē, Balvos, Daugavpilī un Rīgā. Par konkrētiem semināru datumiem sīkāka informācija būs pieejama gan EM mājas lapā, gan tiks informēti attiecīgā reģiona masu mediji un pašvaldības.

Jau šobrīd ministrijas mājas lapā internetā ir publicēta galvenā informācija par valsts finanšu atbalsta instrumentiem 603 miljonu latu apmērā. Šī informācija regulāri tiek aktualizēta, tāpēc aicinām jebkuru interesentu  sekot jaunumiem - http://www.em.gov.lv/em/2nd/?cat=21986.

Informāciju sagatavoja:

Evita Urpena
EM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

 Avots: http://lakuga.lv / Uzņēmējdarbība / 19.02.2009

Kategorija: Uzņēmējdarbība | Skatījumu skaits: 675 | Pievienoja: viens
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *:
Meklēšana / Поиск
Kategorijas /Категории
Amatniecība un radošs darbs [20]
Latvijas lauksamniecība [217]
Ziņas par zemnieku saimniecībām, lopkopību, zvejniecību, zivsaimniecībām, bīškopjiem, zveraudzētājiem utml.
Pārtikas un dzerienu ražotāji [126]
Mežsaimniecība un kokapstrāde [48]
Mežu apsaimniekošana, kokmateriālu izgatavošana, mēbeļu ražotāji
Metālapstrāde un mašīnbūve [87]
Ķīmijas rūpniecība [61]
Metalurģija, gumijas, plastmasas, kosmētikas, būvmateriālu rāžotāji, stiklašķiedras un eļļas izgatavošana
Tekstīlrūpniecība [26]
Audumu, drēbju un veļas ražotāji
Citu produktu ražošana [35]
Uzņēmējdarbība [104]
Aktualitātes uzņēmējdarbības jomā, kas varētu būt interesantas latvijas ražotājiem un zemniekiem
Konkurētspējas uzlabošana [43]
Jaunās tehnoloģijas un interesantas idejas [93]
Ziņas par jaunām tehnoloģijām, atklājumi, tehnoloģu attistība, biznesa idejas
Būvniecība [65]
Enerģetika [69]
Elektroenergijas un siltumenerģijas cenas, saules un vēja enerģija, koģenerācijas stācijas, kurināmā ražošana
Degviela [22]
Degvielas un biodegvielas ražotāji, naftas ieguve, degvielas cenas
Valsts vīri [35]
Valsts amatpersonu paziņojumi vai ar tiem saistītas ziņas
Par Latvijas ekonomiku pirms gada [2]
Dažreiz ir vērts ieskatīties pagatne, toreiz tās bija ziņas, tagad - vēsture
Ekonomiskā krīze pasaulē [15]
Latvija nav vienīga valsts, kurā ir jūtama krīze, ziņas par ekonomiskās krīzes izpausmi ārpus Latvijas
Darba ziņas un izglītība [54]
Kalendārs / Календарь
«  Februāris 2009  »
PrOTCPkSSv
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Arhīvs / Архив