Piektdiena, 17.05.2024, 10:21Sveicināti Гость | RSS
Portāls "VIENS" Latvijas ražotāju atbalsts
Ieejas forma
Izvēlne / Меню
Tēmas / Темы
Aptauja / Опрос
Оцените мой сайт
Atbilžu kopskaits: 17
Statistika / Статистика
Sākums » 2009 » Marts » 3 » Piespiež atrast amatu Godmanim
Piespiež atrast amatu Godmanim
14:35
Aizsardzības ministra amata piedāvāšana demisionējušajam premjeram Ivaram Godmanim pirmdien politikas kuluāros tika uztverta kā zīme tam, ka Jaunais laiks vairs īsti nepaļaujas uz Pilsoniskās savienības gatavību iet valdībā.

Par ko šaubas rada PS dažādās prasības par ministru krēsliem, ieskaitot pat partijas līderes Sandras Kalnietes pieteikšanos uz Tautas partijas pārziņā esošo Ārlietu ministriju. Tādēļ radusies nepieciešamība tomēr panākt LPP/LC iesaistīšanos valdībā. "Viņam jau gan patīk, ka visi klausa bez ierunām un visus var komandēt," saka kāds demisionējušajam premjeram tuvu stāvošs cilvēks, subjektīvi pieļaujot, ka I. Godmanis šo piedāvājumu varētu uztvert kā sevis cienīgu un interesantu. Aizsardzības ministrs politiķu vidū tiek uzskatīts par "mazo ārlietu ministru", līdz ar to – prestižu amatu. Iepriekš JL I. Godmanim piedāvāja zemkopības ministra amatu, kas no citu politiķu puses tika novērtēts kā ņirgāšanās un klaja necieņas izrādīšana pret smagi strādājušo premjeru.

LPP/LC valde gan pirmdienas vakarā neizlēma, vai piekrīt JL neformālās sarunās nule izteiktajam piedāvājumam vadīt Aizsardzības ministriju un Kultūras ministriju, tomēr paziņoja, ka ir nošķiramas Aināra Šlesera domas par iešanas valdībā atkarību no tā, vai partijai tiek satiksmes ministra amats. LPP/LC nekādus ultimātus neizvirza un turpina izskatīt sadarbības iespējas valdībā, pēc valdes sēdes informēja partijas preses sekretārs Edgars Vaikulis.

Vienlaikus no vairākiem potenciālajiem jaunās valdības partneriem pirmdien izskanēja neapmierinātība gan ar valdības sarunu buksēšanu, gan JL sarunu vešanas stilu, vienu un to pašu ministru amatu piedāvājot vienlaikus vairākām partijām. To, ka no nākamā premjera Valda Dombrovska beidzot vēlas skaidru piedāvājumu par atbildības jomu sadalījumu, uzsvēra gan PS līdere Sandra Kalniete, gan Tautas partijas priekšsēdētājs Mareks Segliņš. Viņš arī pauž neizpratni, kādēļ paralēli amatu dalīšanai, kas buksē jau sesto dienu, kopš V. Dombrovska nominēšanas, nenotiek darbs pie valdības deklarācijas un premjera kandidāts nav piedāvājis apspriešanai detalizētu tālākās rīcības plānu. V. Dombrovskis gan pirmdien netikās ar partijām tieši šā iemesla dēļ – lai varētu veltīt laiku darbam pie veicamo pasākumu plāna.

TP arī pirmdien paziņoja, ka paņem pauzi sarunās par ministru krēsliem, kamēr JL nenāks ar skaidru piedāvājumu. Tomēr pirmdienas neformālās konsultācijas starp partijām, kas pārsvarā tika risinātas pa tālruņiem vai Saeimas smēķētavās, viesa vēl lielāku neskaidrību par valdības sastāvu. Ja vēl svētdien V. Dombrovskis teica, ka tieslietu ministra amatu piedāvā M. Segliņam, pirmdien šis amats tika piedāvāts S. Kalnietes PS. Savukārt TP tika piedāvāts deleģēt kādreizējo finanšu ministru, tagad Saeimas deputātu Oskaru Spurdziņu satiksmes ministra amatam. Atsevišķi TP politiķi gan pauda bažas, vai šā manevra mērķis nav sanaidot TP ar LPP/LC, kuriem šis amats ir principiāls. Tikmēr Aizsardzības ministrijas piedāvāšana LPP/LC varēja radīt neizpratni tēvzemiešos, kuriem šis amats tika piedāvāts iepriekš. Turklāt no JL politiķiem varēja noprast, ka TB/LNNK tā vietā varētu piedāvāt Kultūras ministrijas vadīšanu, bet pēc pāris stundām noskaidrojās, ka šis amats piedāvāts kā otrā ministrija LPP/LC.

 Avots: nra.lv / 3.marts 08:06, 2009 | Agnese Margēviča
Kategorija: Valsts vīri | Skatījumu skaits: 667 | Pievienoja: viens
Komentāru kopskaits: 9
1 Patriots  
0
Nu iedodiet tak godmanim kādu darbu, lai jau neraud! Nesaprotu, vai tas godmans ir tāds ģēnijs, ka var bīdīt jebkurā caurumā?

2 Kurmītis  
0
Dombrovskis nav gadījumā ……….?
Šie gājieni, vienu un to pašu amatu piedāvājot te vienam, te otram, te trešam – tipa, kurš vairāk pasolīs, atgādina kādas tirgus sievas nevis Premjera darbošanos.
Nemaz nerunājot par to, ka tas arī ir vienīgais ar ko viņš nodarbojas – krēslu bīdīšanas un izkārtošanas savējo un jaunās koalīcijas starpā. Amatu dalīšanas tirgus. Ja nemaldos tieši tas, par ko jēlie vienmēr ir tik liekulīgi tēlojuši sašutumu tad, kad valdības veidoja citas partijas.
Tagad visi „principi” un „darāmie darbi” ir iebāzti paši zināt, kur, bet galvenais – sadalīt savējiem treknākās un glaunākās ministrijas.

3 Dusmīgais  
0
Jaunajam laikam taču ir daudz tādu padomnieku. Piemēram Grigorijs Krupņikovs vai Sols Bukingolts. Šiem gešefte iet no rokas.

4 Kurmītis >>  
0
Patriot, a kas tev teica, ka Godmanis raud? Man liekas, ka šobrīd tieši visādas kalnietes publiski puņķojas un nevar vien izdomāt ieganstu, kā tikt pie Satiksmes ministrijas. Un jēlie savukārt puņķojas un nevar vien izdomāt, ko lai ieskapē mācītājiem, lai tik paši pie satiksmes ministrijas kumāsa tiktu.

LPP/LC savu pretimnākšanu (un ļoti lielu, starp citu) jēlajiem jau izdarīja – akceptējot , ka partijas līdzprriekšsēdētājs Šlesers vairs nepretendē uz ministriju, kuru pats ir savedis kārtībā. Lai gan, ja jēlie TIEŠĀM domātu par valsti un iedzīvotāju labklājību, viņiem ar nagiem un zobiem vajadzētu censties paturēt savā valdībā VIENĪGO ministru, kurš savai nozarei spējis nodrošināt atīstību un uzplaukumu laikā, kad visu pārējo ministru vadītās nozares gāžas bezdibenī ...

Bet jēlajiem redz, ka ir nedaudz „citi” kritēriji valdības locekļu izvēlē. Kas būtiski atšķiras no populistiskajiem saukļiem, ar kuriem viņi mētājas. Kā vienmēr.

Godmanis ir pārpārēm nopelnījis atpūtu. Un ne tikai to, bet arī elementāru cieņu par to darbu, ko viņš veica pēdējā gada laikā. Un. Ja šādā situācijā jēlie izvēlas nodarboties ar lētu tirgošanos un kaulēšanos, tās ir viņu problēmas. Mācītāji savu soli pretī jēlo kaprīzēm spēra. Tagad tas pats jādara jēlajiem. Pretējā gadījumā – ko gan nozīmē vārds „kompromiss” ?? Cik zinu, tas nebūt nenozīmē nepārtrauktu izdabāšanu vienas puses kaprīzēm.


5 trepiens  
0
Perspektīvā raugoties un reāli izvērtējot spēkus, malā būtu jāatstāj visi kašķīgie, jo no opozīcijas tie valstiski svar;igos lēmumus tomēr atbalstītu (ja vien nav slēpti valsts ienaidnieki), bet komandā jāņem SC un jāliek strādāt, visvairāk tieši ekonomikas sektorā. Punkts.

6 Tālrīts  
0
es šamējo pat par ganu neņemtu

7 Dita  
0
Mums taču valdībā ir hroniski ģēniji.Vai tad nemanījāt?Bāz kurā amatā(caurumā)gribi,visu salaiž dēlī.Mēs uz visu to padarīšanu skatamies jau 20 gadus.Manā skatījumā,pēc viņiem cietums sen raud,ne jauni amati

8 IKA  
0
Paldies, Zatler,
par doto iespēju JL sačakarēt visu

9 Koments  
0
Godmanis par savu pakalpiņa amatu ir tiešām pelnījis atpūtu un tās ilgumu derētu izvērtēt ar konkrētu kriminālpantu! Tos paldies lai viņam saka tie, kas no viņa darbošanās savam rēķinam ir pieskaitījuši kārtējos miljonus. Arī Parex šefi varētu zemu paklanīties. Droši vien arī tu varētu vismaz kādu kniksi uztaisīt!

Vārds *:
Email *:
Kods *:
Meklēšana / Поиск
Kategorijas /Категории
Amatniecība un radošs darbs [20]
Latvijas lauksamniecība [217]
Ziņas par zemnieku saimniecībām, lopkopību, zvejniecību, zivsaimniecībām, bīškopjiem, zveraudzētājiem utml.
Pārtikas un dzerienu ražotāji [126]
Mežsaimniecība un kokapstrāde [48]
Mežu apsaimniekošana, kokmateriālu izgatavošana, mēbeļu ražotāji
Metālapstrāde un mašīnbūve [87]
Ķīmijas rūpniecība [61]
Metalurģija, gumijas, plastmasas, kosmētikas, būvmateriālu rāžotāji, stiklašķiedras un eļļas izgatavošana
Tekstīlrūpniecība [26]
Audumu, drēbju un veļas ražotāji
Citu produktu ražošana [35]
Uzņēmējdarbība [104]
Aktualitātes uzņēmējdarbības jomā, kas varētu būt interesantas latvijas ražotājiem un zemniekiem
Konkurētspējas uzlabošana [43]
Jaunās tehnoloģijas un interesantas idejas [93]
Ziņas par jaunām tehnoloģijām, atklājumi, tehnoloģu attistība, biznesa idejas
Būvniecība [65]
Enerģetika [69]
Elektroenergijas un siltumenerģijas cenas, saules un vēja enerģija, koģenerācijas stācijas, kurināmā ražošana
Degviela [22]
Degvielas un biodegvielas ražotāji, naftas ieguve, degvielas cenas
Valsts vīri [35]
Valsts amatpersonu paziņojumi vai ar tiem saistītas ziņas
Par Latvijas ekonomiku pirms gada [2]
Dažreiz ir vērts ieskatīties pagatne, toreiz tās bija ziņas, tagad - vēsture
Ekonomiskā krīze pasaulē [15]
Latvija nav vienīga valsts, kurā ir jūtama krīze, ziņas par ekonomiskās krīzes izpausmi ārpus Latvijas
Darba ziņas un izglītība [54]
Kalendārs / Календарь
«  Marts 2009  »
PrOTCPkSSv
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Arhīvs / Архив