Piektdiena, 17.05.2024, 13:01Sveicināti Гость | RSS
Portāls "VIENS" Latvijas ražotāju atbalsts
Ieejas forma
Izvēlne / Меню
Tēmas / Темы
Aptauja / Опрос
Оцените мой сайт
Atbilžu kopskaits: 17
Statistika / Статистика
Sākums » 2009 » Marts » 13 » Vēstule ekspremjeram Aigaram Kalvītim
Vēstule ekspremjeram Aigaram Kalvītim
21:46
Ar interesi vērojām Jūsu [Aigara Kalvīša] uzstāšanos 8. marta ekspremjeru diskusijā Latvijas Neatkarīgajā televīzijā. Piekrītam Jūsu viedoklim par nepieciešamību veikt reformas Latvijas ekonomiskajā politikā. Šādos priekšlikumos ir īpaši nopietni jāieklausās tad, ja priekšlikumus pauž ļaudis ar tik neapšaubāmiem nopelniem un pieredzi pašaizliedzīgā darbā mūsu valsts labā.

Tomēr dažas lietas Jūsu sacītajā mums viesa bažas. Latvija pēdējo mēnešu laikā ir «izcēlusies» daudzējādā ziņā – gan ar savas finansiālās krīzes apjomiem, gan politisko nestabilitāti. Cik noprotams no Jūsu sacītā, mūsu valstij tuvākajā laikā vajadzētu izcelties vēl kādā ziņā – proti, ierobežojot izglītības iespējas sociālajās zinātnēs, t.i., politikas zinātnē, socioloģijā un komunikāciju zinātnē. Demokrātiski ievēlētam politiķim ir neapšaubāmas tiesības paust savus uzskatus – arī tad, ja šiem uzskatiem ir maz kopīga ar 21. gadsimta realitāti. Tomēr šāda «pievienotās vērtības» piesaukšana attiecībā uz izglītību socioloģijā, politikas zinātnē un komunikāciju zinātnē ir, maigi izsakoties, nevietā. Valsts nespēs attīstīt inovatīvu tautsaimniecību un dinamisku ekonomiku, ja sabiedrības pārvaldība būs neefektīva, lēmumu pieņēmējiem trūks mūsdienīgas informācijas par sabiedrībā notiekošajiem procesiem, un demokrātiskās institūcijas būs atrautas no sabiedrības interesēm. Ja mūsu valstī būtu vairāk kompetentu sociālo speciālistu un to prestižs būtu augstāks arī politiķu vidū, varbūt mēs nebūtu nonākuši līdz šodienas «Eiropas slimākās valsts» statusam. Tieši Latvijas sociālās zinātnes jau sen brīdināja par valsts nesabalansēto attīstību un reformu nepieciešamību – kā redzams, ne bez pamata.

Mēs gribam uzzināt, vai, Jūsuprāt, būtu lietderīgi:

- Grozīt Saeimas vēlēšanu likumu, padarot par obligātu prasību deputāta kandidātam pabeigtu vai nepabeigtu izglītību lauksaimniecībā vai lopkopībā. Vai šo profesiju pārstāvju izcilā plejāde mūsu valsts augstākajā politiskajā vadībā pēdējo desmit gadu laikā ir vērtējama kā mūsu turpmāko panākumu ķīla?

- Aizliegt publiski paust savu viedokli politologiem, sociologiem vai komunikācijas zinātniekiem, t.i., cilvēkiem, kuri nav izrādījuši vēlmi iesaistīties Tautas partijas pozitīvisma kampaņā un tādējādi nav radījuši «pievienoto vērtību»?

- Visām politiskajām partijām, īpaši priekšvēlēšanu periodā, atteikties no sociologu, politikas zinātnieku un komunikācijas zinātnieku pakalpojumu izmantošanas. Tieši minēto profesiju pārstāvji acīmredzot ir noveduši valsti tur, kur tā pašreiz ir. Tādēļ partijas nedrīkstētu aptraipīt savu nevainojamo reputāciju ar tik apšaubāmu sadarbību.

Latvijas Politologu asociācijas valde, Latvijas Sociologu asociācijas valde

Avots: apollo.lv / 12. marts (2009) 00:06

Kategorija: Valsts vīri | Skatījumu skaits: 625 | Pievienoja: viens
Komentāru kopskaits: 5
1 Shady  
0
Vareetu jau pievienoties teiktajam, tachu... kur ir taas politologu armijas, kad jaavada valsti? Mees tikai redzam 5 sejas televiizijaa, kas ashi visu komentee, tachu kur ir juusu visu biedriibu, pabiedriibu, zembiedriibu un piebiedriibu darba rezultaati? Neredzu tos. Kaapeec vispaar politikaa nav neviena politologa un sociologa? Lai gan, skiet, viens otrs sociologs atradiisies. Politologus redzam tikai peerkamo pagaldes shunelju paliigos. Tieshi tas mani izbriiniija, kad Kalviitis saciija, ka taadus vairs nav jaapmaaca - laikam baidaas, ka konkuretniem paraadiisies liidzveertiigi padomdeveeji. Nezinu, kaa veel to izskaidrot.

Rakstam kopumaa piekriitu daljeeji.. daljeeji, jo mums jau te visi par prestizhu uzskata izmaaciities par politologu vai juristu, tachu neviens nepadomaa, ka nebuus ne politikas, nedz juristu pakalpojumu, ja nebuus tehnisku cilveeku, kuri patieshaam kaut ko razho vai atrazho. Ar muldeeshanu tautu nepabarosi. Ar to var tikai tautu slaukt. Un arii - parasti piereguleejot likumu taa, lai tauta spiesta par to samaksaat, jo reti kad vispaar ir pieprasiijums. Un, jo mazaak buus razhotaaju, jo stingraaki likumi buus jaapienjem.


2 Latvis  
0
Apsveicama darbība no Jūsu puses !!
Tā tikai turpināt un mēs uzcelsimies no šīs krīzes.
Nedrīkt atļaut tādiem kā Kalvīšiem , Brigmaņiem, Šleseriem vadīt Latviju !!
Tas ir ceļš uz elli.....
Gribam redzēt savu Latviju zeļam un plaukstam !!

3 Žanis  
0
Kalvit ! tu un Freiberga izsaimniekojat Latviju , ABRENI,, Nevareji ar kriviem vienoties sev , apmaina vietu ŠUŠENSKA???? AR KADAM TIESIBAM
PIEVACI AGLONAS spekstaciju, tagad lien BRASLA, NEIETEICAM. Tavi treknie gadi aizpeldejusi …

4 Koments  
0
Tā ir sena patiesība, ja tu nenodarbojies ar politiku, tad politika sāk nodarboties ar tevi..
-
Visi Latvijas pseidoneatkarības gadi, tam ir bijis spilgts apliecinājums. Varētu, par profesionāliem polisiopātiem pasmīnēt, bet kaut kur patiesība ir pa vidu. Drīzāk brīnos, par tautas lētticību un nākas reizēm apšaubīt motīvus, kurus te forumos pauž. Vai nu galīgie antiņi sanākuši, jeb tāda sēkla ir ielikta pamatos ? Ja nav internets pieslēgts Sarkankalnā, tad prognozes nav tās labākās..
-
Laikam, muižu un kalpības gadi, pēdējos saprāta asnus ir nopļāvuši. Tās valdību lietas un parlamentārisms, latviešu izpratnē, velk uz mazdārziņu kooperatīvu kopsapulci, vai palīgskolas audzēkņu uzstāšanos..
-
Pati lielākā kļūda, ko nav sapratuši, kapitālisms nav īpašumu pārdalīšana, saviem, klaniem, partijām, un pietuvinātajiem, par labu, bet elementārs darbs un konkurence. Ja taukmūļū, jēlīšu, kremļlaižu, durjobeļu partiju fīreri uz pirkstiem primitīvi kalkulē kulēs bāžamo tiesu, valsts ir tādā, kā ir..
-
Visi, tie sociopatologi, apkalpo virsējo slāni un prognozes piepildās tikai, pa pusei, jo krīzi pasaulē sen jau čivināja, un mēs ielīdām pēdējie iekšā, kad jau ziema nāca virsū. Vēl bija atvasara, jeb “indiāņu vasara”, kā Jaunā pasaulē saka. Saulīte spīdēja spoži un kredīti likās tik ņemami..
-
Tagad nāk ziema, bet daži pat malku negādā, un valdība aukstajās naktīs, gatava visu valsti, kaut nokurināt, lai tikai uzsilda ekonomiku un iztaptu eirobirokrātiem un Volstrīta spekulantiem, kuri to krīzi uzmenedžēja – mērķtiecīgi un secīgi, lai atkal kāds varētu uzvārīties, kā uz kariem un citām nelaimēm…

5 Sirmais  
0
Te nu es piekrītu Kalvītim ( kaut ne acu galā neciešu) pārāk daudz to jauno politologu un sociologu tiek mācīts augstskolās . Jebkurš tīnis grib kļūt par politologu-sociologu, jo tad nebūs matemātika , fizika u.c. dabas zinības . Ar mutes brūķēšanu vien maize neradīsies ir jārada vērtības . Vai Latvijai nepietiktu ar 25 jauniem logiem katra gada izlaidumos , varētu dot kārtīgi līdzekļus īstām augstskolām nevis cepējām Valmierā , Rēzeknē u.c.Vajadzīgi speciālisti profesijā ar papildus zināšanām ekonomikā .

Vārds *:
Email *:
Kods *:
Meklēšana / Поиск
Kategorijas /Категории
Amatniecība un radošs darbs [20]
Latvijas lauksamniecība [217]
Ziņas par zemnieku saimniecībām, lopkopību, zvejniecību, zivsaimniecībām, bīškopjiem, zveraudzētājiem utml.
Pārtikas un dzerienu ražotāji [126]
Mežsaimniecība un kokapstrāde [48]
Mežu apsaimniekošana, kokmateriālu izgatavošana, mēbeļu ražotāji
Metālapstrāde un mašīnbūve [87]
Ķīmijas rūpniecība [61]
Metalurģija, gumijas, plastmasas, kosmētikas, būvmateriālu rāžotāji, stiklašķiedras un eļļas izgatavošana
Tekstīlrūpniecība [26]
Audumu, drēbju un veļas ražotāji
Citu produktu ražošana [35]
Uzņēmējdarbība [104]
Aktualitātes uzņēmējdarbības jomā, kas varētu būt interesantas latvijas ražotājiem un zemniekiem
Konkurētspējas uzlabošana [43]
Jaunās tehnoloģijas un interesantas idejas [93]
Ziņas par jaunām tehnoloģijām, atklājumi, tehnoloģu attistība, biznesa idejas
Būvniecība [65]
Enerģetika [69]
Elektroenergijas un siltumenerģijas cenas, saules un vēja enerģija, koģenerācijas stācijas, kurināmā ražošana
Degviela [22]
Degvielas un biodegvielas ražotāji, naftas ieguve, degvielas cenas
Valsts vīri [35]
Valsts amatpersonu paziņojumi vai ar tiem saistītas ziņas
Par Latvijas ekonomiku pirms gada [2]
Dažreiz ir vērts ieskatīties pagatne, toreiz tās bija ziņas, tagad - vēsture
Ekonomiskā krīze pasaulē [15]
Latvija nav vienīga valsts, kurā ir jūtama krīze, ziņas par ekonomiskās krīzes izpausmi ārpus Latvijas
Darba ziņas un izglītība [54]
Kalendārs / Календарь
«  Marts 2009  »
PrOTCPkSSv
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Arhīvs / Архив