Šogad
AS „Latfood” plāno
iepirkt 11 tūkstošus tonnu kartupeļu, kas selekcionēti un audzēti tieši „Ādažu
čipsu” pagatavošanai. Augusta sākumā 18 Latvijas zemnieku saimniecībās, ar
kurām noslēgti līgumi par kartupeļu audzēšanu un piegādi, ir uzsākti kartupeļu
novākšanas darbi, informē "Latfood" konsultante Maija Dulle.
“Jau otro gadu desmitu mēs
sadarbojamies ar Latvijas zemnieku saimniecībām, kurās audzē kartupeļus “Ādažu
čipsu” ražošanai. Šo gadu garumā mums ir izveidojusies abpusēji veiksmīga
sadarbība. Zemnieki var justies droši, arī šogad iepirksim 11 tūkstošus tonnu
kartupeļu,” saka Valdis Blūms,
AS “Latfood” valdes
priekšsēdētājs.
“Ar AS “Latfood”
sadarbojamies no pašiem uzņēmuma pirmsākumiem. Jau gandrīz 20 gadus savā saimniecībā
kartupeļus audzējam tieši “Ādažu čipsu” ražošanas vajadzībām,” stāsta Vitālijs
Ciematnieks, ZS “Briežkalni” īpašnieks. “Tikko esam uzsākuši kartupeļu
novākšanu, un šķiet, ka raža padevusies laba, lai gan liels risks ir kartupeļu
lakstu puve, taču, domāju, ka paspēsim ražu novākt laicīgi.”
“Neskatoties uz vēso un
sauso pavasari, kā arī nepastāvīgo Latvijas vasaru, kartupeļu raža šogad ir
padevusies laba. Lai gan galavārdu par visu ražu droši varēsim teikt, kad tā
būs novākta,” saka Ilgvars Krūmiņš,
AS “Latfood” agroservisa
direktors. “ “Ādažu čipsu” ražošanā izmantojam čipsiem īpaši piemērotas
kartupeļu šķirnes „Saturna”, „Marlen” un „Lady Rosetta”. Šiem kartupeļiem ir
augsts cietes saturs, kas nodrošina čipsu kraukšķīgumu un zemu eļļas uzsūkšanos
cepšanas procesa laikā. Savukārt zems cukura līmenis čipsiem piešķir gaišu,
zeltainu krāsu un gardu izskatu. Turklāt šie kartupeļi ir Latvijas
klimatiskajiem apstākļiem piemērotāki. Līdz ar to, sadarbojoties ar Latvijas
zemniekiem, AS “Latfood” spēj nodrošināt augstas kvalitātes vietējās izejvielas
“Ādažu čipsu” produkcijas ražošanai,” skaidro Ilgvars Krūmiņš.
Autors:
Anete Jansone, BIZNESS.LV / 20. augusts 2009
|