Piektdiena, 17.05.2024, 12:46Sveicināti Гость | RSS
Portāls "VIENS" Latvijas ražotāju atbalsts
Ieejas forma
Izvēlne / Меню
Tēmas / Темы
Aptauja / Опрос
Оцените мой сайт
Atbilžu kopskaits: 17
Statistika / Статистика
Sākums » 2012 » Februāris » 16 » Aizņemsies 4,5 miljonus eiro 3D tehnoloģiju rūpnīcas ēku būvniecībai
Aizņemsies 4,5 miljonus eiro 3D tehnoloģiju rūpnīcas ēku būvniecībai
16:36


Ventspils brīvostas pārvalde aizņemsies 4,5 miljonus eiro (3,2 miljonus latu), lai būvētu 3D tehnoloģiju rūpnīcas ēkas, informēja Ventspils brīvostas pārvaldes sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja dati, Ventspils brīvostas pārvaldes iepirkumā par kredītlīdzekļu piesaisti 4 500 000 eiro (3 162 618 latu) apmērā ražošanas ēkas būvniecībai Kaiju ielā 9, Ventspilī, ir uzvarējusi Somijas banka "Pohjola Bank plc" ar līgumcenu 1 242 158 eiro (872 994 latu) apmērā.

Ieviņa apstiprināja, ka 4,5 miljoni eiro ir paredzētā kredīta apjoms, bet 1,2 miljoni eiro ir kreditēšanas izmaksas. Viņa skaidroja, ka Kaiju ielā 9 paredzēts būvēt ražošanas ēkas, kas tiks iznomātas topošajai 3D tehnoloģiju rūpnīcai.

Viņa informēja, ka patlaban rit arī konkurss par ēku būvniecību un tā termiņš ir 29. februāris. 

Kā ziņots jaunā SIA "EuroLCDs" trīsdimensiju (3D) attēlu veidošanas tehnoloģiju rūpnīca, ko līdz nākamā gada rudenim uzbūvēs Ventspilī, pilsētā varētu nodrošināt 100 jaunas darba vietas. Par to 2011. gada 14. septembrī informēja uzņēmuma valdes loceklis Ilmārs Osmanis, ar Ventspils brīvostas pārvaldi parakstot līgumus par zemes un ēkas nomu rūpnīcas vajadzībām. 

"Jau pēc apmēram pusotra gada Ventspilī būs liels pieprasījums pēc inženierzinātņu speciālistiem," pērn prognozēja Osmanis. Produkts, ko ražos Ventspilī, ir pasaulē unikāls, turklāt šāda veida rūpnīcas pārsvarā ir izvietotas Japānā un Ķīnā, līdz ar to topošā rūpnīca Ventspilī būs viens no nozīmīgiem Eiropas kompetences centriem šķidro kristālu tehnoloģiju jomā, akcentēja Osmanis.

Jaunajā rūpnīcā plānotas 50 darbavietas, bet vēl papildus ap 50 darbiniekus varētu nodarbināt izplatīšanas un administratīvajā procesā. "Ir pierādīts, ka katra darbavieta eksportējošā uzņēmumā rada vēl divas papildus, piemēram, apkalpojošā sfērā," papildināja Osmanis.

Ventspils mērs Aivars Lembergs uzsvēra, ka "EuroLCDs" rūpnīcas projekts Ventspilī ir loģisks turpinājums elektronikas nozares attīstībai, ko aizsāka Ventspils Augsto tehnoloģiju parks, SIA "Ventspils elektronikas fabrika" un Ventspils augstskola. "Tas kopā veido modernu, savstarpēji papildinošu kompleksu," akcentēja Lembergs.

Jaunajā rūpnīcā sadarbībā ar vienu no nozares līderiem - Japānas uzņēmumu "Seiko Instruments" - taps aktīvo 3D polarizācijas modulatoru produkti. Tiks ražotas brilles 3D attēlu aplūkošanai, kā arī speciālie briļļu stikli, kuri aptumšojas atkarībā no gaismas spilgtuma. Vēl uzņēmumā ražos unikālus otrās paaudzes volumetriskus 3D telpisku attēlu veidošanas displejus. Viens no lielākajiem rūpnīcas biznesa segmentiem būs metināšanas masku stikli, kas automātiski aptumšojas spilgtas gaismas ietekmē.

Tāpat rūpnīca taps ceļa zīmju un informācijas displeju produkti, kas izmanto "EASL Polydisplay" tehnoloģiju. Kā galvenos noieta tirgus Osmanis min Šveici, ASV un Japānu.

Pašlaik "EuroLCDs" ir viens no Ventspils Biznesa inkubatora uzņēmumiem, un projekta ieviešanas grupa jau aktīvi strādā, lai ar Biznesa inkubatora atbalstu izstrādātu prototipus produktiem, kurus pēc tam ražos jaunajā rūpnīcā.

Ventspils brīvostas pārvalde "EuroLCDs" ražošanas vajadzībām iznomājusi 1,47 hektārus lielu zemes gabalu Ventspils brīvostas teritorijā, Kaiju ielā 9, kur paredzēts uzbūvēt 4300 kvadrātmetrus lielu ražošanas ēku. Ēkas nomas līgums tostarp paredz, ka ražošanas ēku būvē pēc Ventspils brīvostas pārvaldes pasūtījuma, bet uzņēmums to pēc tam no brīvostas pārvaldes nomās. Viena no īpašajām ēkas vērtībām būs ISO7 klases "tīrā telpa" 1800 kvadrātmetru platībā.

Lielākos būvniecības darbus plānots pabeigt 2012. gada rudenī, tad sāksies iekārtu uzstādīšana un ražošanas process. 


Avots: ventasbalss.lv / LETA / 16.02.2012

Kategorija: Citu produktu ražošana | Skatījumu skaits: 533 | Pievienoja: viens | Birkas: Ventspils, Būvniecība, Elektronika
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *:
Meklēšana / Поиск
Kategorijas /Категории
Amatniecība un radošs darbs [20]
Latvijas lauksamniecība [217]
Ziņas par zemnieku saimniecībām, lopkopību, zvejniecību, zivsaimniecībām, bīškopjiem, zveraudzētājiem utml.
Pārtikas un dzerienu ražotāji [126]
Mežsaimniecība un kokapstrāde [48]
Mežu apsaimniekošana, kokmateriālu izgatavošana, mēbeļu ražotāji
Metālapstrāde un mašīnbūve [87]
Ķīmijas rūpniecība [61]
Metalurģija, gumijas, plastmasas, kosmētikas, būvmateriālu rāžotāji, stiklašķiedras un eļļas izgatavošana
Tekstīlrūpniecība [26]
Audumu, drēbju un veļas ražotāji
Citu produktu ražošana [35]
Uzņēmējdarbība [104]
Aktualitātes uzņēmējdarbības jomā, kas varētu būt interesantas latvijas ražotājiem un zemniekiem
Konkurētspējas uzlabošana [43]
Jaunās tehnoloģijas un interesantas idejas [93]
Ziņas par jaunām tehnoloģijām, atklājumi, tehnoloģu attistība, biznesa idejas
Būvniecība [65]
Enerģetika [69]
Elektroenergijas un siltumenerģijas cenas, saules un vēja enerģija, koģenerācijas stācijas, kurināmā ražošana
Degviela [22]
Degvielas un biodegvielas ražotāji, naftas ieguve, degvielas cenas
Valsts vīri [35]
Valsts amatpersonu paziņojumi vai ar tiem saistītas ziņas
Par Latvijas ekonomiku pirms gada [2]
Dažreiz ir vērts ieskatīties pagatne, toreiz tās bija ziņas, tagad - vēsture
Ekonomiskā krīze pasaulē [15]
Latvija nav vienīga valsts, kurā ir jūtama krīze, ziņas par ekonomiskās krīzes izpausmi ārpus Latvijas
Darba ziņas un izglītība [54]
Kalendārs / Календарь
«  Februāris 2012  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Arhīvs / Архив