Piektdiena, 17.05.2024, 10:08Sveicināti Гость | RSS
Portāls "VIENS" Latvijas ražotāju atbalsts
Ieejas forma
Izvēlne / Меню
Tēmas / Темы
Aptauja / Опрос
Оцените мой сайт
Atbilžu kopskaits: 17
Statistika / Статистика
Sākums » 2012 » Janvāris » 26 » Bizness sieviešu gaumē: godīgums, racionalitāte, skaistums
Bizness sieviešu gaumē: godīgums, racionalitāte, skaistums
19:05

Nu jau sešus gadus daudzi Daugavpils iedzīvotāji pazīst firmu Olana-N, kura ražo gultas veļu, galdautus, apbrīnojuma skaistuma un izcilas kvalitātes dvieļus. Īstie mājīguma cienītāji speciāli brauc uz firmu, lai veiktu individuālo pasūtījumu, pasūtītu dāvanu komplektu, iepazītos ar jauniem auduma paraugiem un izvēlētos sev tīkamāko rakstu.

Kaut arī firmas ražotne atrodas ne visai ērtā vietā, apmeklētāji te ir vienmēr. Un lai cik viņu nebūtu, katrs var cerēt uz viesmīlīgu sagaidīšanu un trāpīgu padomu, kā arī uz  firmas „Olana-N” saimnieču Nadeždas Ludzītes un Olgas Jakubovskas. Starp citu, firmas nosaukums ir veidots no firmas līdzīpašnieču vārdiem, bet burts „N” beigās nozīmē „neatkarība”.

-Neatkarība no kā? – tāds bija pirmais jautājums, ko vaicāja ziņu portāla D-fakti.lv žurnāliste divām simpātiskām uzņēmējām. Izrādījās, ka izveidot savu biznesu viņām bija uzspieduši skarbie dzīves apstākļi: līdz tam laikam, kad bija pieņemts lēmums ļauties brīvam peldējumam, abas sievietes strādājušas solīdā un atpazīstamā pilsētas firmā. Strādājot un ieguldot savas zināšanas un sirdsdegsmi, sievietes cerēja saņemt pateicību pienācīga atalgojuma veidā. Taču pateicības vietā „solīdās” firmas vadība maksāja pavisam maz, dažreiz pat vispār aizmirsa ieskaitīt algu. Rezultātā sievietes bija spiestas rakstīt atlūgumu. Taču savu ideju viņas nepameta.

- Mēs ieķīlājām savus dzīvokļus, lai paņemtu kredītu firmas izveidei un vismaz vienas rūpnieciskās šujmašīnas iegādei,- atceras Nadežda un Olga. - Protams, bija satraukums. Bet mēs burtiski ar galvu metāmies šajā atvarā un pakāpeniski, solim pa solim, sasniedzām izvirzītos mērķus. Saprotams, ka lielāko darbu mēs veicām pašas, tāpēc uzņēmumā pavadījām gandrīz cauras diennaktis. Arī tagad dzīvojam ļoti taupīgi un daudz strādājam. Piemēram, mēs pagaidām nevaram atļauties pieņemt darbā vadītāju, krāvēju, tāpēc daudz darām pašas. Toties regulāri maksājam kredītmaksājumus un algas saviem darbiniekiem. Pērn mēs pat varējām atļauties doties atvaļinājumā uz ārzemēm, uz silto dienvidu jūras krastu.    


- Jaunās māmiņas, kuras nesen pabijušas jaunajā dzemdību namā, atzīmēja, ka tur esot ļoti skaista gultas veļa.
Jūsu darbs?

- Jā, mēs pēc pasūtījuma piegādājam gultas veļu, pie tam ne tikai veļu, bet arī halātus, spilvenus, segas, matračus slimnīcām un citām budžeta iestādēm. 70% mūsu firmas apgrozījuma kapitāla  ir darbs tieši ar viņiem. No vienas puses tas ir labi. Klienti ir droši, visi termiņi tiek īstenoti laikā, pasūtījumi ir regulāri. No otras puses, mēs esam ļoti atkarīgi no tā, cik viņu budžeti ir bagāti vai nabadzīgi. 2008-2009. gada krīzē bija ļoti grūti. Budžeti strauji tika samazināti un visi sāka ekonomēt. Loģiski, ka uzreiz panīka arī mazumtirdzniecība, jo dvieļi un palagi taču nav maize un piens, kurus pērk katru dienu. Tā arī sanāk, ka, pat tāda maza firma kā mūsējā, ir pilnībā atkarīga no ekonomiskās situācijas valstī. Savukārt, palīdzību vai kaut kādu atvieglojumu no valsts mums nekad nav bijis, nav, un, acīmredzot, tuvākajā nākotnē nebūs.   

- Firmas Olana-N gultas veļas komplektus var atrast dažos Daugavpils veikalos. Jūsu produkcija vienmēr piesaista uzmanību ar košiem, stilīgiem, var pat teikt kreatīviem zīmējumiem. Ar ko jūs tik veiksmīgi strādājat?

-Mums ir nodibinātas labas partnerattiecības ar lietuviešu, krievu un baltkrievu uzņēmumiem. Pavisam nesen, diemžēl, bankrotēja igauņu rūpnīca, kura ražoja audumus un ar kuru mums bija veiksmīga sadarbība. Viņu vietā mēs atradām partnerus Tuvajos Austrumos. Atzīmēšu, ka audumi, ar kuriem mēs strādājam, ir ne tikai oriģinālās krāsās, viņiem ir arī izcila kvalitāte. Tie ir dabīgi audumi: bjazs (100% kokvilna), satīns, kuram pievienots zīda diegs, flanelis. Pie tam krāsas, kuras tiek izmantotas audumiem, ir noturīgas, drošas un pretalerģiskas. Gultas veļai, īpaši bērnu, tas ir ļoti būtiski. Starp citu, pie visiem nepieciešamajiem dokumentiem, kuri apliecina augsto auduma kvalitāti, mēs pievienojam arī savu pārbaudes apliecību. Mēs paši izmantojam to, ko ražojam, un ar tīru sirdsapziņu rekomendējam klientiem savu produkciju – tā tiešām ir laba. Pārbaudām paši.

- Sakiet lūdzu, kāpēc jūsu partneru vidū nav Latvijas auduma ražotāju?
- Ar mūsējiem nestrādājam tāpēc, ka viņu audumu kvalitāte nav augsta, bet cenas – otrādi. Pie tam noteikumi, kurus viņi izvirza, ir pārāk strikti un nepievilcīgi.

- Kādi plāni tuvākajai nākotnei?
- Mūsu produkcija jau ir piedāvāta mazumtirdzniecībā Latgales pilsētās, domājam par to, lai arī Rīgu iepriecinātu ar mūsu produkciju. Iespējams, paplašināsim sortimentu. Bet varbūt izdomāsim kaut ko jaunu. Pārvarot pašus grūtākos pirmos gadus, mēs tagad esam sajutušas azartu, draivu, kā saka jaunatne, tāpēc strādāsim, lai vairotu skaistumu un mājīgumu mūsu klientu mājās. 


Avots: Albīna Davidenko, D-fakti.lv/ 26. janvāris 2012


Komentāri:

20. janvāris 2012 11:24 - автор

В интервью коммерческая информация ни к чему, но адрес сообщаю: бывший вычислительный центр, Вишкю, 34

20. janvāris 2012 11:19 - Давыденко

Альбина, так укажите адрес этой фирмы или хотя бы их магазины. Наверняка, там их продукция дешевле
Kategorija: Tekstīlrūpniecība | Skatījumu skaits: 551 | Pievienoja: viens | Birkas: gultas veļas šūšana
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *:
Meklēšana / Поиск
Kategorijas /Категории
Amatniecība un radošs darbs [20]
Latvijas lauksamniecība [217]
Ziņas par zemnieku saimniecībām, lopkopību, zvejniecību, zivsaimniecībām, bīškopjiem, zveraudzētājiem utml.
Pārtikas un dzerienu ražotāji [126]
Mežsaimniecība un kokapstrāde [48]
Mežu apsaimniekošana, kokmateriālu izgatavošana, mēbeļu ražotāji
Metālapstrāde un mašīnbūve [87]
Ķīmijas rūpniecība [61]
Metalurģija, gumijas, plastmasas, kosmētikas, būvmateriālu rāžotāji, stiklašķiedras un eļļas izgatavošana
Tekstīlrūpniecība [26]
Audumu, drēbju un veļas ražotāji
Citu produktu ražošana [35]
Uzņēmējdarbība [104]
Aktualitātes uzņēmējdarbības jomā, kas varētu būt interesantas latvijas ražotājiem un zemniekiem
Konkurētspējas uzlabošana [43]
Jaunās tehnoloģijas un interesantas idejas [93]
Ziņas par jaunām tehnoloģijām, atklājumi, tehnoloģu attistība, biznesa idejas
Būvniecība [65]
Enerģetika [69]
Elektroenergijas un siltumenerģijas cenas, saules un vēja enerģija, koģenerācijas stācijas, kurināmā ražošana
Degviela [22]
Degvielas un biodegvielas ražotāji, naftas ieguve, degvielas cenas
Valsts vīri [35]
Valsts amatpersonu paziņojumi vai ar tiem saistītas ziņas
Par Latvijas ekonomiku pirms gada [2]
Dažreiz ir vērts ieskatīties pagatne, toreiz tās bija ziņas, tagad - vēsture
Ekonomiskā krīze pasaulē [15]
Latvija nav vienīga valsts, kurā ir jūtama krīze, ziņas par ekonomiskās krīzes izpausmi ārpus Latvijas
Darba ziņas un izglītība [54]
Kalendārs / Календарь
«  Janvāris 2012  »
PrOTCPkSSv
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Arhīvs / Архив