Piektdiena, 17.05.2024, 13:37Sveicināti Гость | RSS
Portāls "VIENS" Latvijas ražotāju atbalsts
Ieejas forma
Izvēlne / Меню
Tēmas / Темы
Aptauja / Опрос
Kādas Latvijas preces Jūs labprāt perciet?
Atbilžu kopskaits: 37
Statistika / Статистика
Sākums » 2011 » Jūnijs » 17 » BSA – iespēja studēt tuvāk dzīvesvietai un lētāk
BSA – iespēja studēt tuvāk dzīvesvietai un lētāk
12:53

Augstākās izglītības nozīme Latvijas darba tirgū kļūst aizvien lielāka, bet diemžēl nereti to nākas saprast tikai pēc darbā stāšanās, kad darba devējs nostāda fakta priekšā – augstākā izglītība attiecīgā nozarē ir jāiegūst. Tieši strādājošie ir biežākie Baltijas Starptautiskās akadēmijas (BSA) studenti, taču augstskolā gaida arī jaunus, mērķtiecīgus studēt gribētājus, kas savu karjeru vēl tikai sāks veidot.

BSA Jelgavas filiālē patlaban studenti apgūst profesionālā bakalaura programmas Uzņēmējdarbība, Tiesību zinātne un Sabiedriskās attiecības. Filiāles direktors Vladimirs Jefremovs stāsta, ka visus desmit filiāles darbības gadus pieprasītākā ir jurista profesija, tomēr viņš norāda uz sabiedrisko attiecību speciālistu veiksmīgo integrāciju darba tirgū.

«Bieži studenti sāk sabiedrisko attiecību studijas nepilna laika klātienes studijās jeb tā saucamajā vakara nodaļā, taču drīz vien lūdz pāriet uz neklātienes studijām, jo viņi ātri vien ir atraduši darbu. Šī ir ļoti elastīga profesija, un studentu iegūstamās zināšanas ir veiksmīgi izmantojamas dažādās nozarēs,» pārliecināts V.Jefremovs.

Pašlaik augstskolā jau sākusies pieteikšanās studijām 2011./2012.studiju gadam. Kaut arī pieteikšanās notiek BSA jau minētajās trīs īstenotajās programmās un Baltijas psiholoģijas un menedžmenta augstskolas turpat īstenotajās programmās Psiholoģija, Sociālais darbs un Sociālās programmas organizators, tomēr filiāles vadītājs V.Jefremovs norāda, ka jau nākamajā studiju gadā iespējams īstenot arī Tūrisma organizācijas un Kultūras vadības programmas, ja vien tiks savākta grupa – vismaz astoņi studēt gribētāji.

Nelielās studentu grupas – aptuveni 15 cilvēku – nodrošina individuālu pieeju katram studentam. «Mazās grupās ir vieglāk strādāt, turklāt tad uzmanību veltīt var katram no studentiem,» pārliecināts V.Jefremovs, kurš arī pats lasa lekcijas un vada nodarbības augstskolas studentiem.

BSA Jelgavas filiāle ir Zemgales reģiona izglītības centrs, kurā studē ne tikai jelgavnieki un tuvējo novadu iedzīvotāji, bet gan arī studenti no Dobeles, Ogres, Saldus un Tukuma apkārtnēm. «Aicinām «nerauties» vienmēr uz Rīgu, jo bieži vien izglītību interesējošā jomā var iegūt tepat, uz vietas,» uzskata filiāles vadītājs, piebilstot, ka, studējot tuvāk dzīvesvietai, var ietaupīt arī uz transporta izdevumiem.

Kaut arī privātā augstskola nevar piedāvāt tik daudz budžeta vietu, kā jebkura valsts finansēta augstskola, tomēr dažas budžeta vietas tomēr piedāvā arī BSA. «Visspējīgākie studenti katrā no augstskolas piedāvātajām programmām par studijām nemaksā,» tā V.Jefremovs. Viņš skaidro, ka budžeta vietas tiek piešķirtas pēc vidusskolas absolvēšanas rezultātiem pie stāšanās augstskolā.

Studiju maksa augstskolā ir nemainīga jau pēdējos trīs gadus, turklāt tā ir zemāka nekā lielākā daļā gan privāto, gan valsts augstskolu. Tāpat studiju apmaksai BSA piedāvā dažādus atvieglojumus – apmaksājot studiju maksu par semestri, tiek piemērota 5% atlaide, bet par studiju gadu – 10% atlaide. Studiju maksas atvieglojumi motivē arī studentus būt centīgākiem, jo teicamniekiem, kuriem atzīmes nav zemākas par astoņām ballēm, pienākas atlaide studijām 40 % apmērā.

Patlaban augstskolā noris uzņemšana tiem studēt gribētājiem, kas vidusskolas atestātu saņēmuši vismaz pirms gada, savukārt šī gada absolventi iesniegt dokumentus varēs pēc 13.jūlija, tiklīdz būs saņemti vidusskolas atestāti. Interesenti tiek gaidīti arī augstskolas filiālē, Ozolniekos, Skolas ielā 4b, uz informācijas dienām - katru sestdienu no pulksten 10 līdz 12.


Raksts publicēts: jelgavniekiem.lv / 2011.gada 14.jūnijā

Kategorija: Darba ziņas un izglītība | Skatījumu skaits: 607 | Pievienoja: viens | Birkas: darba tirgus, BSA, Latvijas augstskola, Baltijas Starptautiskās akadēmijas
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *:
Meklēšana / Поиск
Kategorijas /Категории
Amatniecība un radošs darbs [20]
Latvijas lauksamniecība [217]
Ziņas par zemnieku saimniecībām, lopkopību, zvejniecību, zivsaimniecībām, bīškopjiem, zveraudzētājiem utml.
Pārtikas un dzerienu ražotāji [126]
Mežsaimniecība un kokapstrāde [48]
Mežu apsaimniekošana, kokmateriālu izgatavošana, mēbeļu ražotāji
Metālapstrāde un mašīnbūve [87]
Ķīmijas rūpniecība [61]
Metalurģija, gumijas, plastmasas, kosmētikas, būvmateriālu rāžotāji, stiklašķiedras un eļļas izgatavošana
Tekstīlrūpniecība [26]
Audumu, drēbju un veļas ražotāji
Citu produktu ražošana [35]
Uzņēmējdarbība [104]
Aktualitātes uzņēmējdarbības jomā, kas varētu būt interesantas latvijas ražotājiem un zemniekiem
Konkurētspējas uzlabošana [43]
Jaunās tehnoloģijas un interesantas idejas [93]
Ziņas par jaunām tehnoloģijām, atklājumi, tehnoloģu attistība, biznesa idejas
Būvniecība [65]
Enerģetika [69]
Elektroenergijas un siltumenerģijas cenas, saules un vēja enerģija, koģenerācijas stācijas, kurināmā ražošana
Degviela [22]
Degvielas un biodegvielas ražotāji, naftas ieguve, degvielas cenas
Valsts vīri [35]
Valsts amatpersonu paziņojumi vai ar tiem saistītas ziņas
Par Latvijas ekonomiku pirms gada [2]
Dažreiz ir vērts ieskatīties pagatne, toreiz tās bija ziņas, tagad - vēsture
Ekonomiskā krīze pasaulē [15]
Latvija nav vienīga valsts, kurā ir jūtama krīze, ziņas par ekonomiskās krīzes izpausmi ārpus Latvijas
Darba ziņas un izglītība [54]
Kalendārs / Календарь
«  Jūnijs 2011  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Arhīvs / Архив