Piektdiena, 17.05.2024, 10:48Sveicināti Гость | RSS
Portāls "VIENS" Latvijas ražotāju atbalsts
Ieejas forma
Izvēlne / Меню
Tēmas / Темы
Aptauja / Опрос
Vai Jūsu darbs atbilst Jūsu izglītībai
Atbilžu kopskaits: 21
Statistika / Статистика
Sākums » 2012 » Janvāris » 5 » Cento un IKI operators maksātnespējīgs; Palink sola absurdo situāciju novērst
Cento un IKI operators maksātnespējīgs; Palink sola absurdo situāciju novērst
18:52

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa atzinusi par maksātnespējīgu veikalu tīklu IKI un Cento operatoru SIA Palink, DB uzzināja tiesā. Uzņēmuma maksātnespēja tika ierosināta pēc privātpersonas Sergeja Guščina pieteikuma. Jāmin gan, ka SIA Palink iepriekš uzsvēra, ka maksātnespējas pieteikumā norādītie apgalvojumi esot absurdi un neatbilstot patiesībai.

DB jau rakstīja, ka S. Guščins cesijas ceļā ieguvis SIA Landekss ieskatā pastāvošu un no SIA Landekss un SIA Palink starpā 2008. gada 18. septembrī noslēgtā Ģenerālbūvuzņēmēja līguma izrietošu prasījumu par it kā veikto būvdarbu apmaksu. Arī Rīgas apgabaltiesā atrodas civillieta, kuras ietvaros SIA Landekss cēlis prasību par būvdarbu apmaksu, bet SIA Palink cēlusi pretprasību, lūdzot tiesu konstatēt, ka SIA Palink Ģenerālbūvuzņēmēja līgumā noteiktajā kārtībā izbeigusi līgumu un norēķinājusies par visiem līdz līguma izbeigšanai SIA Landekss veiktajiem būvdarbiem.

Veikalu tīkla operators uzskatīja, ka nav tiesiska pamata pirms tiesas nolēmuma civillietā stāšanās spēkā izvirzīt jebkādus apgalvojumus, ka SIA Palink ir neizpildītas parādsaistības pret SIA Landekss vai tās cesionāriem. Uzņēmuma neto apgrozījums 2010. gadā bija teju 73 milj. Ls. Savukārt nākamgad veikalu tīkla IKI attīstībai Latvijā plānots dubultot investīciju apjomu, ieguldot aptuveni trīs miljonus latu.

Tomēr SIA Palink neatzīst tiesas pieņemto lēmumu par maksātnespējas procesa uzsākšanu un vērsīsies Ģenerālprokuratūrā, lai iesniegtu savu protestu. Sīkāki komentāri varētu sekot pēc pilnā tiesas sprieduma saņemšanas, norāda uzņēmumu pārstāvošā juriste Sigita Kravale. Savukārt SIA Palink pārstāve Madara Āboltiņa DB atzīmēja, ka pagaidām uzņēmuma veikalu darbību minētais tiesas spriedums neietekmēs, un tie strādās ierastajā režīmā, bet tālākais būšot atkarīgs no ieceltā administratora pieņemtajiem lēmumiem.

UAB Palink ģenerāldirektors Marsels Harasti (Marcel Haraszti): «Tiesas pieņemto lēmumu mēs uzskatam par pilnibā absurdu. Varam norēķināties ar visiem partneriem. Esam jau snieguši un turpināsim sniegt visus nepieciešamos pierādījumus šīs kompānijas maksātspējai visām augstākajām institūcijām Latvijā un ceram, ka šis absurdais lēmumums tiks atcelts. Varam garantēt, ka tiesas lēmums neietekmēs mūsu biznesu ne Latvijā, ne Lietuvā.»

SIA Palink rīkotājdirektore Dace Zundure arī norādījusi, ka uzņēmumam pagājušais gads bijis veiksmīgs, un izdevies palielināt gan apgrozījumu, gan pircēju skaitu. SIA Palink akcionāri nākamo piecu gadu laikā gan Lietuvā, gan Latvijā uzņēmuma attīstībā paredzējuši investēt 122 milj. Ls. Tas apliecinot uzņēmuma maksātspēju un nopietno pozīciju Baltijas tirgū.

«Mēs iebilstam pret jebkādiem mēģinājumiem nomelnot uzņēmumu, tāpēc izmantosim tiesiskos līdzekļus, lai panāktu, ka persona, kas iesniegusi pieteikumu par Palink maksātnespēju, atbildētu par savu rīcību un atlīdzinātu kaitējumu, kas nodarīts uzņēmumam,» atzina D. Zundure.

Jāmin arī, ka gada sākumā advokātu birojs MAQS Law Firm aicināja komersantiem noslēgt cesijas līgumus par prasījuma tiesību pārņemšanu pret SIA Palink. Birojs izteica aicinājumu klienta, viena no vadošajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem Austrumeiropā, vārdā.

Kategorija: Uzņēmējdarbība | Skatījumu skaits: 525 | Pievienoja: viens | Birkas: Būvniecība, SIA Landekss, iki, cento, palink
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *:
Meklēšana / Поиск
Kategorijas /Категории
Amatniecība un radošs darbs [20]
Latvijas lauksamniecība [217]
Ziņas par zemnieku saimniecībām, lopkopību, zvejniecību, zivsaimniecībām, bīškopjiem, zveraudzētājiem utml.
Pārtikas un dzerienu ražotāji [126]
Mežsaimniecība un kokapstrāde [48]
Mežu apsaimniekošana, kokmateriālu izgatavošana, mēbeļu ražotāji
Metālapstrāde un mašīnbūve [87]
Ķīmijas rūpniecība [61]
Metalurģija, gumijas, plastmasas, kosmētikas, būvmateriālu rāžotāji, stiklašķiedras un eļļas izgatavošana
Tekstīlrūpniecība [26]
Audumu, drēbju un veļas ražotāji
Citu produktu ražošana [35]
Uzņēmējdarbība [104]
Aktualitātes uzņēmējdarbības jomā, kas varētu būt interesantas latvijas ražotājiem un zemniekiem
Konkurētspējas uzlabošana [43]
Jaunās tehnoloģijas un interesantas idejas [93]
Ziņas par jaunām tehnoloģijām, atklājumi, tehnoloģu attistība, biznesa idejas
Būvniecība [65]
Enerģetika [69]
Elektroenergijas un siltumenerģijas cenas, saules un vēja enerģija, koģenerācijas stācijas, kurināmā ražošana
Degviela [22]
Degvielas un biodegvielas ražotāji, naftas ieguve, degvielas cenas
Valsts vīri [35]
Valsts amatpersonu paziņojumi vai ar tiem saistītas ziņas
Par Latvijas ekonomiku pirms gada [2]
Dažreiz ir vērts ieskatīties pagatne, toreiz tās bija ziņas, tagad - vēsture
Ekonomiskā krīze pasaulē [15]
Latvija nav vienīga valsts, kurā ir jūtama krīze, ziņas par ekonomiskās krīzes izpausmi ārpus Latvijas
Darba ziņas un izglītība [54]
Kalendārs / Календарь
«  Janvāris 2012  »
PrOTCPkSSv
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Arhīvs / Архив