Lai informētu pircējus par
iegādāto produktu dabīgumu un veselīgumu, uzņēmuma "Durbes veltes” ražotajiem
kompotiem, marinējumiem un ievārījumiem tiek piešķirta preču zīme "Dabīgs
Produkts”.
"Dabīgs Produkts” apliecina
produktu atbilstību kritērijiem, tie nesatur kaitīgās pārtikas piedevas vai
ģenētiski modificētus produktus, kā arī to ražošana atbilst prasībām –
apkārtējā vide un ražošanas process neatstāj negatīvu ietekmi uz produkta
kvalitāti un dabiskumu.
"Latvijas iedzīvotājiem ir jābūt pārliecinātiem, ka viņi, ieejot veikalā,
atpazīs un varēs izvēlēties produktus, kas ir dabīgi un kas nenodarīs kaitējumu
veselībai. Prieks, ka Latvijā ir šādi uzņēmumi, kas domā par pircēju
labklājību, pieliek visas pūles, lai saražotu kvalitatīvus, veselīgus produktus
no vietējām izejvielām un ļauj par to uzzinot, atbilstoši marķējot produkciju,”
atzīmē biroja "Dabīgs Produkts” projektu vadītāja Ieva Rozenberga.
"Durbes veltes” ir pārtikas uzņēmums ar klasiskām vērtībām un tradicionālām
produktu pagatavošanas metodēm, kas šobrīd piedāvā četras produktu līnijas –
ievārījumus, kompotus, dārzeņu salātus un marinējumus. Preču zīme "Dabīgs
Produkts” ir piešķirta visiem uzņēmuma ražotajiem produktiem un patērētāji tos
var atpazīt pēc īpašā simbola – zaļas lapiņas.
"Cilvēki nereti sūdzas par to, ka dabīgi produkti Latvijas veikalos ir maz
vai arī tie nav atpazīstami. Mēs ieguldām lielu darbu, lai savu produkciju
padarītu estētiski pievilcīgu un garšīgu, vienlaikus saglabājot visas to
dabīgās īpašības un neizmantojot sintētiskās pārtikas piedevas. Mūsdienās kļūst
arvien svarīgāk pievērst uzmanību tam, ko ēdam, izvēlēties labāko, lai nebūtu
jāsaskaras ar negatīvām sekām, tādēļ, lai padarītu produktus pieejamākus un
atpazīstamākus, izvēlējāmies tos marķē,” skaidro "Durbes veltes” pārstāve Evija
Kopštāle
Uzņēmuma "Durbes veltes” ražotie ievārījumi un kompoti, pikantie sāļie
salāti un marinējumi tiek izgatavoti no Latvijā audzētām izejvielām.Tajos
maksimāli saglabāta augļu un dārzeņu dabīgā garša bez sintētisko konservantu un
mākslīgu saldinātāju izmantošanas. To iespējams panākt tikai ar tradicionālo
karsēšanas metodi, kas nozīmē, ka katra burciņa ir ar rūpēm pagatavots roku
darbs.
Publicējis:
nozare.info / 27 Sep, 2011
|