Piektdiena, 17.05.2024, 09:18Sveicināti Гость | RSS
Portāls "VIENS" Latvijas ražotāju atbalsts
Ieejas forma
Izvēlne / Меню
Tēmas / Темы
Aptauja / Опрос
Vai Jūsu darbs atbilst Jūsu izglītībai
Atbilžu kopskaits: 21
Statistika / Статистика
Sākums » 2012 » Janvāris » 3 » Enefit divkāršo klientu skaitu un paplašina biznesu Latvijā
Enefit divkāršo klientu skaitu un paplašina biznesu Latvijā
19:22

Elektroenerģijas tirdzniecības uzņēmums SIA Enefit aizvadītajā gadā Latvijā piedzīvoja strauju izaugsmi un palielināja savu klientu skaitu par 150 procentiem, sasniedzot 15% lielu Latvijas atvērtā elektroenerģijas tirgus daļu.

Par to Dv.lv informēja SIA Enefit valdes priekšsēdētājs Aivars Tihane. 2011. gadā Enefit aktivizēja savu darbību vidējo uzņēmumu segmentā un papildus elektroenerģijas tirdzniecībai uzsāka pirmā ražošanas projekta attīstību.

Enefit apgrozījums 2011. gadā sasniedza 19,5 miljonus eiro. Aizvadītā gada laikā uzņēmums ir par 25 procentiem palielinājis pārdotās elektroenerģijas apjomu, saviem klientiem Latvijā pārdodot vairāk nekā 420 GWh elektroenerģijas, kas veido gandrīz 7 procentus no Latvijas gala patēriņa. 2011. gada beigās Enefit bija 273 biznesa klienti.

«Straujo klientu portfeļa pieaugumu šogad palīdzēja sasniegt jau 2010.gadā uzsāktā elektroenerģijas iegādes produktu attīstība, kas klientiem sniedz plašākas izvēles iespējas. Mēs aktīvi strādājam, lai Latvijas patērētājiem nodrošinātu visas tās priekšrocības, ko mēs kā Baltijā lielākais elektroenerģijas ražotājs varam sniegt. Šogad esam ieviesuši arī jaunu starptautiski sertificētu produktu Zaļā enerģija, kas sniedz iespēju Latvijas uzņēmējiem iegādāties simtprocentīgi no atjaunojamiem energoresursiem ražotu elektroenerģiju. Turklāt šogad Latvijā ir uzsākts pirmais investīciju projekts – Valkas koģenerācijas stacija, kuras būvniecību pabeigsim jau nākamā gada vidū. Šie soļi apliecina mūsu gatavību būt par nozīmigu Latvijas tirgus dalībnieku,» stāsta Aivars Tihane, Enefit valdes priekšsēdētājs.

«Jaunais elektroenerģijas gala tarifs, ko Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija apstiprināja 2011. gada sākumā, izlīdzināja elektroenerģijas cenas starp regulēto un atvērto tirgu. Tas izraisīja klientu interesi par ilgtermiņa elektroenerģijas līgumiem atvērtajā tirgū, lai nodrošinātos pret turpmāku cenu pieaugumu. Pašlaik jau ir sācies Latvijas atvērtā elektroenerģijas tirgus paplašināšanas otrais posms, kura laikā četrkārt pieaugs to uzņēmumu skaits, kuriem elektroenerģija jāiegādājas, brīvi izvēloties tirgotāju. Sagaidāms arī, ka šogad paredzētā elektroenerģijas biržas ieviešana Latvijā palielinās cenu caurspīdīgumu un tirgus aktivitāti. Tādēļ tirgus attīstība tuvākajos gados būs strauja, un mūsu misija ir padarīt Latvijas uzņēmumiem pieejamas visas atvērtā elektroenerģijas tirgus iespējas,» tā A. Tihane.

DB jau rakstīja, ka aizvadītajā gadā veiksmīgi ir strādājis arī pašmāju elektroenerģijas ražotājs un tirgotājs a/s Latvenergo, kas savu elektroenerģijas eksportu 2011.gadā, salīdzinot ar 2010.gadu, pieaudzināja teju divas reizes. Pagājušā gada pirmajos 11 mēnešos tika eksportētas 1187 GWh, šogad – 2183 GWh. A/s Latvenergo arī palielināja savu tirgus daļu Lietuvā un Igaunijā, šajos tirgos pārdodot 3 reizes vairāk elektroenerģijas nekā pērn. Latvenergo kopējā tirgus daļa Baltijā ir sasniegusi aptuveni 35%.

Kategorija: Enerģetika | Skatījumu skaits: 595 | Pievienoja: viens | Birkas: SIA Enefit, elektrības tarifi, elektrības brīvais tirgus
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *:
Meklēšana / Поиск
Kategorijas /Категории
Amatniecība un radošs darbs [20]
Latvijas lauksamniecība [217]
Ziņas par zemnieku saimniecībām, lopkopību, zvejniecību, zivsaimniecībām, bīškopjiem, zveraudzētājiem utml.
Pārtikas un dzerienu ražotāji [126]
Mežsaimniecība un kokapstrāde [48]
Mežu apsaimniekošana, kokmateriālu izgatavošana, mēbeļu ražotāji
Metālapstrāde un mašīnbūve [87]
Ķīmijas rūpniecība [61]
Metalurģija, gumijas, plastmasas, kosmētikas, būvmateriālu rāžotāji, stiklašķiedras un eļļas izgatavošana
Tekstīlrūpniecība [26]
Audumu, drēbju un veļas ražotāji
Citu produktu ražošana [35]
Uzņēmējdarbība [104]
Aktualitātes uzņēmējdarbības jomā, kas varētu būt interesantas latvijas ražotājiem un zemniekiem
Konkurētspējas uzlabošana [43]
Jaunās tehnoloģijas un interesantas idejas [93]
Ziņas par jaunām tehnoloģijām, atklājumi, tehnoloģu attistība, biznesa idejas
Būvniecība [65]
Enerģetika [69]
Elektroenergijas un siltumenerģijas cenas, saules un vēja enerģija, koģenerācijas stācijas, kurināmā ražošana
Degviela [22]
Degvielas un biodegvielas ražotāji, naftas ieguve, degvielas cenas
Valsts vīri [35]
Valsts amatpersonu paziņojumi vai ar tiem saistītas ziņas
Par Latvijas ekonomiku pirms gada [2]
Dažreiz ir vērts ieskatīties pagatne, toreiz tās bija ziņas, tagad - vēsture
Ekonomiskā krīze pasaulē [15]
Latvija nav vienīga valsts, kurā ir jūtama krīze, ziņas par ekonomiskās krīzes izpausmi ārpus Latvijas
Darba ziņas un izglītība [54]
Kalendārs / Календарь
«  Janvāris 2012  »
PrOTCPkSSv
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Arhīvs / Архив