Piektdiena, 17.05.2024, 13:50Sveicināti Гость | RSS
Portāls "VIENS" Latvijas ražotāju atbalsts
Ieejas forma
Izvēlne / Меню
Tēmas / Темы
Aptauja / Опрос
Оцените мой сайт
Atbilžu kopskaits: 17
Statistika / Статистика
Sākums » 2012 » Janvāris » 24 » LATVIJAS MAIZNIEKS ražotnes modernizācijā ieguldījis 4 miljonus eiro
LATVIJAS MAIZNIEKS ražotnes modernizācijā ieguldījis 4 miljonus eiro
19:17

Noslēdzoties AS LATVIJAS MAIZNIEKS ražotnes modernizācijas pirmajam posmam, uzņēmums investējis 4 miljonus eiro vienā no lielākajām maizes ceptuvēm Latvijā. Kā tikšanās laikā ar LR ekonomikas ministru Danielu Pavļutu informēja uzņēmuma vadība, tad, piesaistot investīcijas vairāku miljonu eiro apmērā un apgūstot Eiropas Savienības līdzekļus, uzņēmums veica gan būtisku ražošanas procesu modernizāciju, iegādājoties jaunas iekārtas, gan ievērojumus uzlabojumus kvalitātes ziņā.

LATVIJAS MAIZNIEKS pārstāvis Juris Užulis informēja ministru arī par nākotnes plāniem. Arī šogad LATVIJAS MAIZNIEKS plāno turpināt investīciju projektu iekārtās, gan būvniecībā, gan paplašinot produktu sortimentu. Šī gada laikā uzņēmums plāno pircējiem piedāvāt vēl sešus jaunus maizes produktus.

Apskatot LATVIJAS MAIZNIEKS ražotni, ekonomikas ministrs augsti novērtēja uzņēmuma sasniegumus ražotnes modernizācijā, jo tās laikā ir izdevies ne vien palielināt ražošanas jaudas, bet arī paaugstināt produktivitāti. Īpaši atzinīgi ministrs novērtēja uzņēmuma ieceri paplašināt tirgus robežas, uzsākot eksportu. Abu pušu tikšanās laikā tika runāts arī par ES struktūrfondu apguves procesiem, kā arī jautājumiem, kas saistīti ar nozares sakārtošanu.

Daniels Pavļuts, ekonomikas ministrs: „LATVIJAS MAIZNIEKS ir ļoti labs piemērs tam, ka arī Latgales uzņēmumiem, ja vien ir skaidri mērķi un pamatoti biznesa plāni, ir visas iespējas augt un attīstīties. ES struktūrfondu līdzekļi šajā ziņā ir nozīmīgs atbalsts. To sniegtās iespējas uzņēmējiem būtu maksimāli jāizmanto savai izaugsmei un jaunu darbavietu radīšanai. Turklāt tā vietā, lai nepārtraukti kultivētu ziņas par teju bezcerīgo situāciju Latgalē, būtu jāstāsta un jāuzsver reģiona priekšrocības, kuru netrūkst, kopīgi domājot, kā tās izmantot uzņēmējdarbības veicināšanai un investīciju piesaistei.”

Pirmā posma ietvaros LATVIJAS MAIZNIEKS ir modernizējis četras maizes ražošanas līnijas, pilnībā nomainot kviešu maizes ražošanas līniju. Uzstādītas ir gan jaunas dozēšanas un mīklas mīcīšanas iekārtas, gan iebūvētas modernas krāsnis un iegādātas efektīvas dzesēšanas un iepakošanas iekārtas, tādējādi daudzkārt palielinot ražošanas jaudas un konkurētspēju tirgū. Visa projekta laikā iecerēts pilnībā nomainīt visas ražošanas līnijas rūpnīcā.

Juris Užulis, LATVIJAS MAIZNIEKS pārstāvis: „Neskatoties uz to, ka LATVIJAS MAIZNIEKS ražotne ir viena no lielākajām Latvijā, modernizācijas lielākais ieguvums ir tieši produkta kvalitātes celšana. Šī projekta ietvaros mums ir izdevies gan saglabāt mūsu ilgās maizes cepšanas tradīcijas, nezaudējot iecienītākās garšas, gan vienlaicīgi uzlabot kvalitāti un palielināt ražošanas apjomus, nodrošinot arvien pieaugušo tirgus un eksporta pieprasījumu.”

LATVIJAS MAIZNIEKS maizes ceptuve ir viena no pieredzes bagātākajām ceptuvēm Latvijā, kura savu darbību uzsāka jau tālajā 1968. gadā un līdz pat mūsdienām nevienu dienu nav to apstādinājusi. Šobrīd uzņēmums ražo 28 dažādus maizes veidus. No tiem zināmākie zīmoli ir „Zeltene” maizes sērija, „Melnā” rudzu maize, „Mārtiņa” maize, „Zemnieku” maize, „Galda Baltmaize” un tostermaize „Vita!”.

Avots: D-fakti.lv/ 24. janvāris 2012

Kategorija: Pārtikas un dzerienu ražotāji | Skatījumu skaits: 570 | Pievienoja: viens | Birkas: ražotnes modernizācija, maizes ražošana, maizes ceptuve
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *:
Meklēšana / Поиск
Kategorijas /Категории
Amatniecība un radošs darbs [20]
Latvijas lauksamniecība [217]
Ziņas par zemnieku saimniecībām, lopkopību, zvejniecību, zivsaimniecībām, bīškopjiem, zveraudzētājiem utml.
Pārtikas un dzerienu ražotāji [126]
Mežsaimniecība un kokapstrāde [48]
Mežu apsaimniekošana, kokmateriālu izgatavošana, mēbeļu ražotāji
Metālapstrāde un mašīnbūve [87]
Ķīmijas rūpniecība [61]
Metalurģija, gumijas, plastmasas, kosmētikas, būvmateriālu rāžotāji, stiklašķiedras un eļļas izgatavošana
Tekstīlrūpniecība [26]
Audumu, drēbju un veļas ražotāji
Citu produktu ražošana [35]
Uzņēmējdarbība [104]
Aktualitātes uzņēmējdarbības jomā, kas varētu būt interesantas latvijas ražotājiem un zemniekiem
Konkurētspējas uzlabošana [43]
Jaunās tehnoloģijas un interesantas idejas [93]
Ziņas par jaunām tehnoloģijām, atklājumi, tehnoloģu attistība, biznesa idejas
Būvniecība [65]
Enerģetika [69]
Elektroenergijas un siltumenerģijas cenas, saules un vēja enerģija, koģenerācijas stācijas, kurināmā ražošana
Degviela [22]
Degvielas un biodegvielas ražotāji, naftas ieguve, degvielas cenas
Valsts vīri [35]
Valsts amatpersonu paziņojumi vai ar tiem saistītas ziņas
Par Latvijas ekonomiku pirms gada [2]
Dažreiz ir vērts ieskatīties pagatne, toreiz tās bija ziņas, tagad - vēsture
Ekonomiskā krīze pasaulē [15]
Latvija nav vienīga valsts, kurā ir jūtama krīze, ziņas par ekonomiskās krīzes izpausmi ārpus Latvijas
Darba ziņas un izglītība [54]
Kalendārs / Календарь
«  Janvāris 2012  »
PrOTCPkSSv
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Arhīvs / Архив