“Lielezers” apsver iespēju eksportēt saldēto maizi
16:57
Maiznieks, ceptuves Lielezers saimnieks Normunds Bomis, kurš cep maizi Krievijā, apsver iespēju ražot un eksportēt saldēto maizi.
Uzņēmējs žurnālam Privātā Dzīve atklājis, ka ir interesenti, kas gribētu, lai Lielezers ražotu saldētu maizi un to vestu gan uz Eiropu, gan Ameriku un Austrāliju.
«Princips ir šāds – izcep maizi, tad to šokē – 40 – 60 grādos sasaldē, pēc tam iepako un ievieto konteineros, kuros arī ir mīnus grādi. Kad maize nonāk līdz veikalam, to ieliek tādā pašā saldētavā un pārdod. Kad pircējs to atnes mājās, izsaiņo un vakarā izliek uz galda, nākamajā dienā var ēst. Maize savas garšas īpašības būs saglabājusi gandrīz par 90 procentiem. Ārzemes tā ir normāla prakse, mēs vēl pagaidām domājam,» klāstījis N. Bomis.
Tiesa gan, uzņēmumam pagaidām neesot šādas pieredzes. Otrs projekts, kas padomā N. Bomim, ir viņam un vēl vienai ģimenei piederošā lielogu dzērveņu purva savešana kārtībā.
DB jau ziņoja, ka Lielezers izvērsis maizes cepšanu Krievijā un plāno attīstīt maizes eksportu.
Avots: db.lv / Sandra Dieziņa / 2010. gada 1. jūnijs