Vidzemes uzņēmums Maiznīca
Ieva sākusi bioloģiskās
maizes ražošanu.
Uzņēmums
informē, ka tās izgatavošanā paredzēts izmantot tikai 100% bioloģiskas
izcelsmes izejvielas.
Maiznīcas
Ieva vadītājs Kalvis Saliņš klāsta, ka to audzēšanā un pārstrādē netiek
lietotas ķimikālijas, pārtikas piedevas vai ģenētiski modificēti izstrādājumi.
uzņēmuma ražotie bioloģiskie produkti ir sertificēti un pilnībā atbilst ES
prasībām. Jau šobrīd iespējams iegādāties Ievas bioloģisko rudzu maizi un
plānots, ka tuvākajā laikā uzņēmums piedāvās arī bioloģisko saldskābmaizi,
baltmaizi un cepumus. Būtiskus papildu ieguldījumus šis projekts uzņēmumam
neprasīja, teica uzņēmuma vadītājs, piebilstot, ka tas gan prasījis ļoti daudz
darba.
K. Saliņš
vērtē, ka Latvijā ir relatīvi labi attīstīta bioloģisko lauksaimniecības
produktu ražošana, bet bioloģiskās produkcijas piedāvājums Latvijas tirgū ir
stipri ierobežots un tieši pārtikas pārstrāde nav pārāk izplatīta. Šis segments
ir augošs un K. Saliņš ir gandarīts, ka Ieva kā vietējais ražotājs var dot savu
ieguldījumu tieši bioloģiskās pārtikas pārstrādes attīstībā. Par bioloģiskā
segmenta kāpumu liecinot arī pasaules tendence arvien pilnveidot šādas
produkcijas ražošanu – «patērētājs aizvien vairāk sāk domāt par veselīgu
dzīvesveidu un līdz ar to izvēlas veselīgāku, dabīgāku un bioloģiski tīrāku
pārtiku».
Ražotnes
vadība arī norāda, ka šobrīd notiek darbs pie uzņēmuma produktu distribūcijas
paplašināšanas, tai skaitā tiek risinātas sarunas ar lielākajiem veikalu
tīkliem.
Avots: db.lv / Sandra Dieziņa / 2010. gada 9. jūnijs