Piektdiena, 17.05.2024, 12:47Sveicināti Гость | RSS
Portāls "VIENS" Latvijas ražotāju atbalsts
Ieejas forma
Izvēlne / Меню
Tēmas / Темы
Aptauja / Опрос
Оцените мой сайт
Atbilžu kopskaits: 17
Statistika / Статистика
Sākums » 2012 » Janvāris » 12 » Palink akcionāri gatavi tiesāties ar Latvijas valsti
Palink akcionāri gatavi tiesāties ar Latvijas valsti
12:32

Gadījumā, ja netiks atcelts Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas spriedums par veikalu IKI un Cento apsaimniekotāja Palink maksātnespējas pasludināšanu, kompānijas akcionāri gatavi tiesāties ar Latvijas valsti, lai piedzītu materiālo un morālo kompensāciju, ceturtdien žurnālistiem pavēstīja Lietuvas Palink dibinātājs un akcionārs Olivers Ortics (Oliver Ortiz).

«Mēs ceram, ka šis smieklīgais lēmums [par maksātnespējas pasludināšanu] tiks atcelts,» norādīja Ortics un piebilda, ka pretējā gadījumā kompānijas akcionāri taisnību meklēs Eiropas institūcijās.
Pēc viņa teiktā, process, kādā Palink tika pasludināts par maksātnespējīgu, bijis kā banānu republikā, lai gan Latviju par tādu nevar uzskatīt.

"Palink" akcionāra, "REWE Group", komunikāciju direktors Martins Brunings, viens no "Palink" dibinātājiem un akcionāriem Olivers Ortics, kompānijas Lietuvas mātesuzņēmuma "UAB Palink" ģenerāldirektors Marsels Harasti un SIA "Palink" rīkotājdirektore Dace Zundure piedalās preses brīfingā, kurā SIA "Palink" informē par Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas pieņemto lēmumu par uzņēmuma maksātnespēju un tālāko rīcību.

Tikmēr auditorkompānija PricewaterhouseCoopers, kas ir Palink likumīgais auditors gan Latvijā, gan Lietuvā paziņoja, ka veikalu tīkla Iki un Cento operatora Palink audita procesā līdz pagājušā gada 31.decembrim neesot konstatētas nekādas ar uzņēmuma maksātspēju saistītas problēmas.

Savā paziņojumā PricewaterhouseCoopers atzīmē, ka SIA Palink ir iekļauta UAB Palink konsolidētajā finanšu pārskatā. Savukārt SIA Palink gada finanšu pārskatu ir veicis PricewaterhouseCoopers Latvia. Palink Grupas finanšu rezultāti noteikti saskaņā ar Starptautiskajiem Finanšu ziņojumu standartiem, un ir iekļauti Rewe-Zentralfinanz eG konsolidētajā finanšu pārskatā. Un SIA Palink pērn veiktā audita laikā PricewaterhouseCoopers neatklājis problēmas, kas varētu liecināt par uzņēmuma maksātnespēju.

Lietuvas Palink viena no lielākajiem akcionāriem REWE Group komunikāciju direktors Martins Brunings (Martin Bruning) sacīja, ka par notikušo paziņots Eiropas Komisijai, tostarp personīgi – iekšējā tirgus komisāram Mišelam Barnjē, kā arī Eiropas Parlamentam. Mēs esam gatavi vērsties Eiropas tiesā, viņš paziņoja un tomēr pauda cerību, ka tiks atrasts risinājums, lai šādi nebūtu jārīkojas.

Lietuvas Palink ģenerāldirektors Marsels Harasti (Marcel Haraszti) klāstīja, ka tiesas spriedums ir nelikumīgs, jo maksātnespējas process pasludināts, balstoties uz Krievijas pilsoņa prasību 30 tūkstošu eiro (21,1 tūkstoša latu) apmērā, taču par minētā parāda esamību iepriekš jau ierosināta tiesvedība. Izskatās, ka Latvijā pat miljonāru var pasludināt par maksātnespējīgu, viņš secināja.

Harasti uzsvēra, ka Palink vēlas turpināt Latvijā strādāt, taču pašreizējā situācijā saimnieciskā darbība ir apdraudēta. Turklāt sabojāta arī kompānijas reputācija, kuru izveidot nav viegls darbs.

«Izskatās, ka Latvijas tirgus ir neprognozējams un pat draudošs ārvalstu investoriem,» atzina Palink ģenerāldirektors un piemetināja, ka kompānijas akcionāri izmantos visus tiesiskos līdzekļus, lai atrisinātu radušos situāciju.
Jau vēstīts, ka Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa 5.janvārī nolēma pasludināt Palink par maksātnespējīgu. Palink tiesas spriedumu neatzīst un ir vērsies pie ģenerālprokurora ar lūgumu iesniegt protestu par tiesas spriedumu.

Tiesā ar maksātnespējas pieteikumu vērsās privātpersona Sergejs Guščins, kuram it kā cedēts Palink parāds būvkompānijai Landekss. Palink kategoriski noraida jebkādas Landekss prasības un uzskata, ka nav nekāda tiesiska pamata pirms galīgā tiesas lēmuma minētajā strīdā izvirzīt apgalvojumus, ka Palink nav izpildījis parādsaistības pret Landekss vai tā cesionāriem.
Savukārt Landeksa pārstāvji norāda, ka Palink ilgstoši nav norēķinājies ar trešajām pusēm par to padarīto darbu.
2010.gadā Palink strādāja ar 72,97 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 66% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma zaudējumi samazinājās vairāk nekā divas reizes un bija 3,081 miljons latu, liecina Lursoft datubāzē publicētais uzņēmuma finanšu pārskats.
Palink dibināts 2003.gadā, un tā pamatkapitāls ir 60 miljoni latu. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Lietuvas uzņēmums Palink.

Kategorija: Uzņēmējdarbība | Skatījumu skaits: 518 | Pievienoja: viens | Birkas: REWE Group, palink, IKI un Cento apsaimniekotājs
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *:
Meklēšana / Поиск
Kategorijas /Категории
Amatniecība un radošs darbs [20]
Latvijas lauksamniecība [217]
Ziņas par zemnieku saimniecībām, lopkopību, zvejniecību, zivsaimniecībām, bīškopjiem, zveraudzētājiem utml.
Pārtikas un dzerienu ražotāji [126]
Mežsaimniecība un kokapstrāde [48]
Mežu apsaimniekošana, kokmateriālu izgatavošana, mēbeļu ražotāji
Metālapstrāde un mašīnbūve [87]
Ķīmijas rūpniecība [61]
Metalurģija, gumijas, plastmasas, kosmētikas, būvmateriālu rāžotāji, stiklašķiedras un eļļas izgatavošana
Tekstīlrūpniecība [26]
Audumu, drēbju un veļas ražotāji
Citu produktu ražošana [35]
Uzņēmējdarbība [104]
Aktualitātes uzņēmējdarbības jomā, kas varētu būt interesantas latvijas ražotājiem un zemniekiem
Konkurētspējas uzlabošana [43]
Jaunās tehnoloģijas un interesantas idejas [93]
Ziņas par jaunām tehnoloģijām, atklājumi, tehnoloģu attistība, biznesa idejas
Būvniecība [65]
Enerģetika [69]
Elektroenergijas un siltumenerģijas cenas, saules un vēja enerģija, koģenerācijas stācijas, kurināmā ražošana
Degviela [22]
Degvielas un biodegvielas ražotāji, naftas ieguve, degvielas cenas
Valsts vīri [35]
Valsts amatpersonu paziņojumi vai ar tiem saistītas ziņas
Par Latvijas ekonomiku pirms gada [2]
Dažreiz ir vērts ieskatīties pagatne, toreiz tās bija ziņas, tagad - vēsture
Ekonomiskā krīze pasaulē [15]
Latvija nav vienīga valsts, kurā ir jūtama krīze, ziņas par ekonomiskās krīzes izpausmi ārpus Latvijas
Darba ziņas un izglītība [54]
Kalendārs / Календарь
«  Janvāris 2012  »
PrOTCPkSSv
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Arhīvs / Архив