Piektdiena, 17.05.2024, 13:37Sveicināti Гость | RSS
Portāls "VIENS" Latvijas ražotāju atbalsts
Ieejas forma
Izvēlne / Меню
Tēmas / Темы
Aptauja / Опрос
Kādas Latvijas preces Jūs labprāt perciet?
Atbilžu kopskaits: 37
Statistika / Статистика
Sākums » 2009 » Oktobris » 19 » SIA «JTS» plāno veidot jaunu ražotni fibrolīta akustiskajiem blokiem
SIA «JTS» plāno veidot jaunu ražotni fibrolīta akustiskajiem blokiem
13:43

Kā pastāstīja SIA «JTS» valdes loceklis Matīss Hermanis, jaunās tehnoloģijas ieviešanai gan ir saņemts Latvijas investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) atbalsts saistībā ar ES līdzfinansējums, gan konkursā noskaidrots ražošanas līnijas piegādātājs, taču tehnoloģijas ievešana patlaban apstājusies pie pārējā finansējuma.

«Tās ir lielas summas, kur struktūrfondu finansējums ir tikai 35 procenti, un aptuveni 500 000 latu jāiegulda pašiem. Diemžēl uzņēmuma rīcībā nav tāda apjoma līdzekļu, un viss liecina, ka tuvāko pāris gadu laikā bankas uz tādu kredītu nebūs pierunājamas. Taču mēs neesam atteikušies no ieceres un turpinām izvērtēt iespējamos finansējuma avotus, izskatot iespējas arī starp privāto investoru fondiem,» skaidroja M.Hermanis.

Šā gada februārī SIA «JTS» saņēma LIAA atbalstu projektam «Akustisko griestu paneļu ražošanas līnija», kas paredz nepieciešamās ražošanas iekārtas iegādi, saistībā ar ko SIA «JTS» plāno ražot jaunu produktu – akustiskos griestu paneļus, kas ir ekoloģisks, elpojošs skaņu, vibrācijas un siltumu izolējošs materiāls mūzikas studiju, izklaides klubu, sporta kompleksu, biroju apsaimniekotāju, būvnieku un citu vajadzībām. Projekta paredzamās izmaksas ir 700 000 latu, tajās ietverot struktūrfondu līdzfinansējumu 208 250 latu apmērā un valsts līdzfinansējumu 36 750 latu apmērā.

Jauno ražošanas līniju plānots uzstādīt Madonas novada, Āronas pagasta «Mežmuižā». Tā būtu pirmā ražotne «JBS» un «JTS» paspārnē, kas atrastos ārpus Jelgavas novada, skaidro M.Hermanis. Uzņēmējs lēš, ka šīs paplašināšanās rezultātā fibrolīta bloku ražotāja apgrozījums palielinātos piecas līdz desmit reizes. Tāpat iespējams, ka divreiz augtu uzņēmumā nodarbināto skaits. «Turklāt te nav runa tikai par vienu produktu. Uz tās līnijas bāzes varētu veidot arī citus jaunus produktus,» pauž uzņēmējs.

Akustiskos paneļus pamatā plānots ražot eksportam. Līdzīga tipa produkts nelielā apjomā uzņēmumā jau tiek ražots, taču tam nepietiek jaudas un tam ir cita kvalitāte. «Mums ir kanāli, pa kuriem to pārdotu desmitreiz vairāk,» bilst M.Hermanis.

Oktobra sākumā tika izsludināti iepirkuma konkursa rezultāti ražošanas iekārtai. Saskaņā ar Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) informāciju akustisko griestu paneļu ražošanas līnija priekš SIA «JTS» gatava piegādāt Šveices kompānija «Asize GmbH» par 699 980 latiem. Sākotnēji iecrētais ražotnes izveides termiņš plānots gada laikā, ko tagad izšķirs finansējuma jautājums.

SIA «JTS» ir uzņēmums, kas piedāvā skaņas izolācijas un akustisko risinājumu produktus. Piedāvātā produkta pielietojumi ir saistīti ar skaņas slāpēšanu un jauniem dizaina risinājumiem. Akustiskie produkti nodrošina skaņas izolāciju sākot ar tiešo pārraižu un skaņu studijām, skolām, rūpnieciskajām telpām, šautuvēm līdz pat vienkāršiem birojiem.

Viens no SIA «JTS» piedāvātajiem produktiem ir fibrolīta dekoratīvi akustiskās plātnes, kuras Latvijā pagaidām ir maz pazīstamas, bet Eiropā jau desmitiem gadu pielietots produkts griestu un sienu dekoratīvi akustiskai apdarei. Produkta pamatā tiek izmantots SIA «JBS» ražotais fibrolīts, kas papildus tiek apstrādāts, iegūstot labāku kvalitāti un paplašinot pielietojuma iespējas akustikā. «JTS» prioritāte ir jaunu produktu izstrāde un testēšana, kā arī esošo produktu funkciju un pielietojuma paplašināšana, palielinot produktu sortimentu.

«Ir jāattīsta inovatīvi produkti ar augstāku pievienoto vērtību, kuri spētu konkurēt Eiropas tirgū. Uzskatu ka tā ir šī brīža vienīgā iespēja,» iepriekš medijiem paudis SIA «JBS» valdes priekšsēdētājs Kārlis Markuss. SIA «JTS» dibināta 2008.gadā.

SIA «Jelgavas būvniecības sistēmas» ir vienīgais kokšķiedras-cementa plātņu ražotājs Baltijā ar vairāk nekā 45 gadu pieredzi Latvijas un ārvalstu tirgos. Pēc nodibināšanās 2003.gadā, galvenais būvmateriālu ražošanas uzņēmuma SIA «Jelgavas būvniecības sistēmas» darbības virziens ir fibrolīta (koka-cementa) un daudzslāņu izolācijas (fibrolīta–putupolistirola) plātņu ražošana.

Fibrolīts ir ekoloģisks materiāls, kuru ražo no speciāli sagatavotām ēveļskaidām, saistvielai izmantojot portlandcementu, un pielieto ēku norobežojošās konstrukcijās, sienās, starpsienās, pārsegumos, jumtu izbūvēs, grīdās, kā konstruktīvo apdares, skaņas un siltumu izolējošo materiālu.

 

Avots: zz.lv / Jānis Stundiņš / 19.10.2009

Kategorija: Ķīmijas rūpniecība | Skatījumu skaits: 729 | Pievienoja: viens | Birkas: latvija ražošana razosana
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *:
Meklēšana / Поиск
Kategorijas /Категории
Amatniecība un radošs darbs [20]
Latvijas lauksamniecība [217]
Ziņas par zemnieku saimniecībām, lopkopību, zvejniecību, zivsaimniecībām, bīškopjiem, zveraudzētājiem utml.
Pārtikas un dzerienu ražotāji [126]
Mežsaimniecība un kokapstrāde [48]
Mežu apsaimniekošana, kokmateriālu izgatavošana, mēbeļu ražotāji
Metālapstrāde un mašīnbūve [87]
Ķīmijas rūpniecība [61]
Metalurģija, gumijas, plastmasas, kosmētikas, būvmateriālu rāžotāji, stiklašķiedras un eļļas izgatavošana
Tekstīlrūpniecība [26]
Audumu, drēbju un veļas ražotāji
Citu produktu ražošana [35]
Uzņēmējdarbība [104]
Aktualitātes uzņēmējdarbības jomā, kas varētu būt interesantas latvijas ražotājiem un zemniekiem
Konkurētspējas uzlabošana [43]
Jaunās tehnoloģijas un interesantas idejas [93]
Ziņas par jaunām tehnoloģijām, atklājumi, tehnoloģu attistība, biznesa idejas
Būvniecība [65]
Enerģetika [69]
Elektroenergijas un siltumenerģijas cenas, saules un vēja enerģija, koģenerācijas stācijas, kurināmā ražošana
Degviela [22]
Degvielas un biodegvielas ražotāji, naftas ieguve, degvielas cenas
Valsts vīri [35]
Valsts amatpersonu paziņojumi vai ar tiem saistītas ziņas
Par Latvijas ekonomiku pirms gada [2]
Dažreiz ir vērts ieskatīties pagatne, toreiz tās bija ziņas, tagad - vēsture
Ekonomiskā krīze pasaulē [15]
Latvija nav vienīga valsts, kurā ir jūtama krīze, ziņas par ekonomiskās krīzes izpausmi ārpus Latvijas
Darba ziņas un izglītība [54]
Kalendārs / Календарь
«  Oktobris 2009  »
PrOTCPkSSv
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Arhīvs / Архив