Piektdiena, 17.05.2024, 14:05Sveicināti Гость | RSS
Portāls "VIENS" Latvijas ražotāju atbalsts
Ieejas forma
Izvēlne / Меню
Tēmas / Темы
Aptauja / Опрос
Оцените мой сайт
Atbilžu kopskaits: 17
Statistika / Статистика
Sākums » 2010 » Maijs » 25 » SIA "Tonus Elast" noslēgusi ar Itālijas firmu vienošanos
SIA "Tonus Elast" noslēgusi ar Itālijas firmu vienošanos
17:43

Šomēnes ar labām vēstīm no Sicīlijas Itālijā atgriezušies SIA "Tonus Elast" valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Čečotkins un vēl vairāki uzņēmuma speciālisti, kuriem izdevies tur vienoties ar vadošo Itālijas medicīnas preču izplatītājfirmu "Varimet" par liepājnieku produkcijas piegādi.

Kompānijas "Tonus Elast" komercdirektors Igors Hazans atzīmēja, ka šis firmai ir ļoti nozīmīgs brīdis. "Ar šādu projektu pirmoreiz izejam Rietumu tirgū," viņš uzsvēra. "Mums tā ir pietiekoši jauna un perspektīva lieta – jaunas sadarbības formas, jauni izstrādājumi, jaunas iespējas."

Uzņēmuma ārējās tirdzniecības analītiķis Oskars Brakmanis savukārt pastāstīja par priekšvēsturi, norādot, ka kontakti ar itāliešiem izveidojušies pērn starptautiskā izstādē. "Viņi meklēja ražotāju, kas strādā atbilstoši starptautiskajiem standartiem, un bija ļoti ieinteresēti par mūsu ražotajām kompresijas zeķēm," stāsta O. Brakmanis. Turklāt itālieši vēlējušies zināt, vai Liepājas uzņēmumā var izstrādāt jaunu produktu – antiembolijas zeķes, kas nepieciešamas slimnīcās.

Uzņēmuma speciālisti ķērās pie darba, izstrādes procesā piedalījās arī tehnoloģe Olga Maisjuka, kura tagad ir gandarīta par paveikto, jo izstrādājumu kvalitāte partnerus apmierināja.

SIA "Tonus Elast" pārstāvji noslēguši ar Itālijas vadošo medicīnas preču izplatīšanas firmu vienošanos par izmēģinājuma partijas piegādi.

"Šis pasūtījums varbūt nav īpaši liels, bet ļoti svarīgs mūsu kompānijai, jo līdz šim šāda veida sadarbība ar Eiropas valstīm mums vēl nav bijusi," uzsver O. Brakmanis. "Tā ir mūsu kompānijai arī laba iespēja redzēt, kā strādā Itālijas tirgus, un, iespējams, nonākt šajā  tirgū arī ar citiem mūsu izstrādājumiem."

Bet vadošā sortimenta menedžere Larisa Ablamska atzīmēja, ka uzņēmumā jau bijis plāns sākt antiembolijas zeķu ražošanu, tāpēc sadarbība ar itāliešiem izrādījusies tik ļoti vērtīga. "Šī ir specifiska prece, tieši slimnīcu produkcija, kura līdz šim netika ražota. Tā kā mums pašiem bija plānots attīstīt šādu virzienu, tad tikšanās ar Itālijas kompānijas pārstāvjiem bija ļoti svarīga, tādējādi iepazinām jaunu pieredzi. Tagad var teikt, ka ir vairāk sapratnes par to, kādai vajadzētu būt jaunajai produkcijai gan kvalitātes, gan cenu līmeņa ziņā."

Uzņēmumā turpina attīstīt jau esošās produkcijas ražošanu, kā arī gatavojas sortimenta paplašināšanai. Bez kompresijas un antiemboliskās trikotāžas izstrādājumiem vēl iecerēts paplašināt pēcoperācijas izstrādājumu klāstu, kā arī pievērsties jaunam novirzienam – pēcoperācijas kosmētiskajai līnijai, stāsta L. Ablamska. "Tās var būt kompresijas maskas, kas nepieciešamas pēc kosmētiskās operācijas, dažādas bandāžas utt.," viņa paskaidro. Tāpat arī plānota dažādu medicīnisko pārsēju ražošana.

"Perspektīvā mums ir vienkārši fantastiski plāni!" sola L. Ablamska.

Kompānijas "Tonus Elast" produkcija – kompresējošās zeķubikses, zeķes un pusgarās zeķes, elastīgās medicīnas saites un pārsēji, balstošā un auguma formas uzlabojošā veļa, bandāžas, korsetes un jostas – ir pazīstama Baltijas valstīs, bet visvairāk – Krievijas Federācijā, Ukrainā, Baltkrievijā, Moldovā, Vidusāzijas reģionā u.c., kā arī nedaudz – Rietumeiropas valstīs. Bet uzņēmumam ir plāni noieta tirgu rietumos paplašināt.

Avots: Sarmīte Pelcmane, "Kurzemes Vārds"/ 25.05.2010
Kategorija: Tekstīlrūpniecība | Skatījumu skaits: 638 | Pievienoja: viens | Birkas: korsetes un jostas ražošana, bandāžas, tehnoloģe Olga Maisjuka kompresējoš, elastīgās medicīnas saites un pārsē
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *:
Meklēšana / Поиск
Kategorijas /Категории
Amatniecība un radošs darbs [20]
Latvijas lauksamniecība [217]
Ziņas par zemnieku saimniecībām, lopkopību, zvejniecību, zivsaimniecībām, bīškopjiem, zveraudzētājiem utml.
Pārtikas un dzerienu ražotāji [126]
Mežsaimniecība un kokapstrāde [48]
Mežu apsaimniekošana, kokmateriālu izgatavošana, mēbeļu ražotāji
Metālapstrāde un mašīnbūve [87]
Ķīmijas rūpniecība [61]
Metalurģija, gumijas, plastmasas, kosmētikas, būvmateriālu rāžotāji, stiklašķiedras un eļļas izgatavošana
Tekstīlrūpniecība [26]
Audumu, drēbju un veļas ražotāji
Citu produktu ražošana [35]
Uzņēmējdarbība [104]
Aktualitātes uzņēmējdarbības jomā, kas varētu būt interesantas latvijas ražotājiem un zemniekiem
Konkurētspējas uzlabošana [43]
Jaunās tehnoloģijas un interesantas idejas [93]
Ziņas par jaunām tehnoloģijām, atklājumi, tehnoloģu attistība, biznesa idejas
Būvniecība [65]
Enerģetika [69]
Elektroenergijas un siltumenerģijas cenas, saules un vēja enerģija, koģenerācijas stācijas, kurināmā ražošana
Degviela [22]
Degvielas un biodegvielas ražotāji, naftas ieguve, degvielas cenas
Valsts vīri [35]
Valsts amatpersonu paziņojumi vai ar tiem saistītas ziņas
Par Latvijas ekonomiku pirms gada [2]
Dažreiz ir vērts ieskatīties pagatne, toreiz tās bija ziņas, tagad - vēsture
Ekonomiskā krīze pasaulē [15]
Latvija nav vienīga valsts, kurā ir jūtama krīze, ziņas par ekonomiskās krīzes izpausmi ārpus Latvijas
Darba ziņas un izglītība [54]
Kalendārs / Календарь
«  Maijs 2010  »
PrOTCPkSSv
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Arhīvs / Архив