«Ārvalstu pētnieku izteikumi par
Latvijas uzņēmumu ražoto produkciju nav vērtējami citādi kā nomelnošana, kas ne
tikai maldina patērētājus un tādējādi kropļo tirgu, bet arī rada aizdomas par
ārvalstu konkurentu interešu lobiju mūsu valstī,» norāda Latvijas Pārtikas
uzņēmumu federācijas padomes priekšsēdētājs Didzis Šmits.
Viņš skaidro, ka Latvijas pārtikas uzņēmumu
ražotā produkcija atbilst visām Eiropas Savienības likumdošanā noteiktajām
prasībām. Savukārt veidam, kā tiekot pasniegta sagrozīta informācija neesot
nekādas saiknes ar objektīvo situāciju, nemaz nerunājot par zinātni.
«Sirds un asinsvadu slimību kā nāves cēloņu izplatība Dānijā un Ziemeļvalstīs kopumā ir ievērojami augstāka nekā Latvijā, līdz ar to dāņu profesors var droši doties atpakaļ uz savu dzimteni un rezultatīvi strādāt tur,» piebilst D.Šmits.
Arī
NP Foods Kvalitātes daļas vadītāja Vēsma Smilga norāda, ka Dānijas
profesora Stēna Stendera izteikums ir izskanējis kā fakts, tomēr pēc NP
Foods teorētiskajiem aprēķiniem viena vafeļu Selga paciņa satur 4%
transtaukskābju, kas Eiropas Savienībā ir pieļaujams apjoms, pareizāk sakot,
neesot nekādu noteikumu, cik daudz transtaukskābju drīkst būt pārtikā.
Savukārt
Diena raksta, ka tuvāko nedēļu laikā Latvijas iedzīvotāji no dāņu
profesora Stēna Stendera, visticamāk, vēl dzirdēs par transtaukskābju saturu
Latvijas un ārvalstu ražotāju pārtikas produktos. Jāatgādina, ka dāņu profesors
atklājis, ka Selga vafelēm ir augsts transtaukskābju saturs. Vienas vafeļu
paciņas kaitīgumu viņš pielīdzināja desmit dienā izsmēķētām cigaretēm.
Avots: db.lv / Elīna
Pankovska, 2011. gada 21. jūnijs
|