Piektdiena, 17.05.2024, 11:14Sveicināti Гость | RSS
Portāls "VIENS" Latvijas ražotāju atbalsts
Ieejas forma
Izvēlne / Меню
Tēmas / Темы
Aptauja / Опрос
Оцените мой сайт
Atbilžu kopskaits: 17
Statistika / Статистика
Sākums » 2010 » Septembris » 30 » Šodien Rūjienas saldējums sāk ražot pirmo īsto krējuma saldējumu uz kociņa
Šodien Rūjienas saldējums sāk ražot pirmo īsto krējuma saldējumu uz kociņa
14:05

Šā gada 30.septembrī Rūjienas saldējums mediju pārstāvjiem prezentēja savu jauno ražošanas līniju, kuras uzstādīšanā tika ieguldīti 250 tūkstoši eiro. Līdz ar jaunās iekārtas uzstādīšanu uzņēmums uzsācis krējuma saldējuma uz kociņa ražošanu. 

Lai apmierinātu patērētāju augošas prasības, Rūjienas saldējums paplašina savu produktu klāstu, izstrādājot arvien jaunus produktus. Šajā sezonā jau ir ieviestas trīs jaunas saldējumu garšas: plombīrs ar iebiezināto pienu vafeļu konusā, zemeņu saldējums un kļavu sīrupa saldējums vafeļu glāzītē. Tomēr lielākais šī gada jaunums ir Rūjienas saldējums ražotais krējuma saldējums uz kociņa - plombīrs un šokolādes saldējums.

Uzņēmums jaunās līnijas izveidē ir investējis 250 tūkstošus eiro, izmantojot savus finanšu līdzekļus un bankas aizdevumu. Šī līnija vienā stundā spēj saražot ap 4000 saldējuma vienību. Kā prognozē Rūjienas saldējums valdes priekšsēdētājs Igors Miezis, ieguldītie līdzekļi tiks atpelnīti trīs gadu laikā.

Vairāku nedēļu garumā ražošanas līnija, kuras ražotājvalsts ir Itālija, tika pielāgota saldējuma ražošanai no dabīga piena un krējuma, jo lielākoties šāda tipa saldējuma iekārtas ir paredzētas produkta ražošanai no augu taukiem. Eiropā saldējums, kas ražots, izmantojot pienu vai krējumu ir retums, pārsvarā tādu gatavo mājās vai mazos ģimenes tipa uzņēmumos. Šajā ziņā Latvijas iedzīvotāji atrodas priviliģētā situācijā, jo tiem nav jāpērk saldējuma mašīna, lai mielotos ar dabīgā piena un krējuma saldējumu.

Rūjienas saldējums ir īpašs ar to, ka visu saldējuma šķirņu ražošanā jau kopš pašiem pirmsākumiem izmanto tikai pienu un krējumu. "Ražojam saldējumu tikai un vienīgi no īsta piena un krējuma, jo rūpējamies, lai mūsu patērētāji saņemtu kvalitatīvākos un veselīgākos produktus. Lai gan saldējuma ražošana no dabīgiem produktiem ievērojami sadārdzina ražošanas procesu un rezultātā paaugstina saldējuma cenu, Rūjienas saldējums arī turpmāk ražos tikai tos produktus, kurus tiešām var saukt par saldējumu, nevis augu tauku maisījumu vai saldēto desertu," saka Igors Miezis.

Kā jau tika ziņots, šā gada jūlijā Rūjienas saldējums iniciēja apaļā galda diskusiju par Latvijas patērētāju informētību un tirdzniecības nosaukuma "saldējums" lietošanu. Diskusijas galvenais mērķis bija uzņēmējiem kopīgi meklēt iespējas, kā lietot tirdzniecības nosaukumu "saldējums" Latvijas teritorijā, jo par saldējumu pašlaik tiek dēvēti gan produkti, kas ražoti no piena vai krējuma, gan arī produkti ar citām sastāvdaļām, piemēram, pievienotiem augu taukiem, sasaldēta sula utml. Jāatzīmē, ka Rūjienas saldējums ierosinājums mainīt likumdošanu, ar kuras palīdzību tiktu nodrošināta labāka patērētāju informētība par produktu sastāvu, Zemkopības ministrijā tika noraidīts.

Par Rūjienas saldējums - Rūjienas saldējums ir uzņēmums ar ilgu vēsturi. Rūjienas Piensaimnieku Sabiedrības pienotava uzsāka darbu tālajā 1911.gadā, un visu šo gadu laikā ir nepārtrauktā attīstība, arvien paplašinot piedāvāto produktu sortimentu un pielāgojoties tirgus tendencēm. Lai mērķtiecīgāk attīstītu tirdzniecības marku Rūjienas saldējums, 2009.gadā tika nodibināta SIA "Rūjienas saldējums", kas ir "Valmieras piens", AS meitas uzņēmums. Par tā valdes priekšsēdētāju iecelts Igors Miezis. 2009.gadā Rūjienas saldējums zīmols iekļūst "Latvijas Mīlētāko Zīmolu TOP 10".

Jeļena Gavrilova, SIA "Rūjienas saldējums" Sabiedrisko attiecību konsultante

Avots: valmiera24.lv / 30.septembris (2010)

Kategorija: Pārtikas un dzerienu ražotāji | Skatījumu skaits: 593 | Pievienoja: viens | Birkas: SIA Rūjienas saldējums ir AS Valmie
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *:
Meklēšana / Поиск
Kategorijas /Категории
Amatniecība un radošs darbs [20]
Latvijas lauksamniecība [217]
Ziņas par zemnieku saimniecībām, lopkopību, zvejniecību, zivsaimniecībām, bīškopjiem, zveraudzētājiem utml.
Pārtikas un dzerienu ražotāji [126]
Mežsaimniecība un kokapstrāde [48]
Mežu apsaimniekošana, kokmateriālu izgatavošana, mēbeļu ražotāji
Metālapstrāde un mašīnbūve [87]
Ķīmijas rūpniecība [61]
Metalurģija, gumijas, plastmasas, kosmētikas, būvmateriālu rāžotāji, stiklašķiedras un eļļas izgatavošana
Tekstīlrūpniecība [26]
Audumu, drēbju un veļas ražotāji
Citu produktu ražošana [35]
Uzņēmējdarbība [104]
Aktualitātes uzņēmējdarbības jomā, kas varētu būt interesantas latvijas ražotājiem un zemniekiem
Konkurētspējas uzlabošana [43]
Jaunās tehnoloģijas un interesantas idejas [93]
Ziņas par jaunām tehnoloģijām, atklājumi, tehnoloģu attistība, biznesa idejas
Būvniecība [65]
Enerģetika [69]
Elektroenergijas un siltumenerģijas cenas, saules un vēja enerģija, koģenerācijas stācijas, kurināmā ražošana
Degviela [22]
Degvielas un biodegvielas ražotāji, naftas ieguve, degvielas cenas
Valsts vīri [35]
Valsts amatpersonu paziņojumi vai ar tiem saistītas ziņas
Par Latvijas ekonomiku pirms gada [2]
Dažreiz ir vērts ieskatīties pagatne, toreiz tās bija ziņas, tagad - vēsture
Ekonomiskā krīze pasaulē [15]
Latvija nav vienīga valsts, kurā ir jūtama krīze, ziņas par ekonomiskās krīzes izpausmi ārpus Latvijas
Darba ziņas un izglītība [54]
Kalendārs / Календарь
«  Septembris 2010  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Arhīvs / Архив