Piektdiena, 17.05.2024, 12:14Sveicināti Гость | RSS
Portāls "VIENS" Latvijas ražotāju atbalsts
Ieejas forma
Izvēlne / Меню
Tēmas / Темы
Aptauja / Опрос
Оцените мой сайт
Atbilžu kopskaits: 17
Statistika / Статистика
Sākums » 2011 » Februāris » 21 » Swedbank piešķīrusi "Valmiermuižas alus" darītavai līdzekļus alus pagraba paplašināšanai
Swedbank piešķīrusi "Valmiermuižas alus" darītavai līdzekļus alus pagraba paplašināšanai
19:38

"Swedbank" un "Valmiermuižas alus" darītava vienojušās par aizdevumu vēl viena alus pagraba izbūvei. Pabeigt darbus plānots marta beigās, kad jaunajā pagrabā nogatavināšanai tiks noguldīts pirmais alus.

"Pieprasījums pēc Valmiermuižā darītā alus aizvadītajās divās vasarās bija tik liels, ka visiem cienītājiem Valmiermuižas alus nepietika. Nācās atteikt ne tikai pašmāju tirgotājiem, bet arī interesentiem eksporta tirgos. Izbūvējot vēl vienu alus pagrabu, ceru, ka šajā sezonā Valmiermuižas alus pietiks. Kaut cienastu Jāņiem vienalga iesaku sarūpēt laicīgi," saka Aigars Ruņģis, "Valmiermuižas alus" darītavas saimnieks. "Mūsu alus tiek darīts nesteidzīgi – gaišais alus pagrabā tiek raudzēts un noguldīts mēnesi, bet tumšais alus pusotru mēnesi, un netiek pasterizēts. Tāpēc uzkrājumus vasarai nevaram izveidot. Bet Jāņos alus noiets pieaug piecas reizes."

Investīcijas jaunā alus pagraba izbūvē sasniedz 190 tūkstošus latu. Šīs investīcijas plānots atpelnīt astoņu gadu laikā. Visus ar pagraba izbūvi saistītos darbus veic Valmiermuižas pagasta uzņēmums "SCO centrs".

"Biznesa sekmīgo startu raksturo skaitļi – "Valmiermuižas alus" apjomi 2010.gada laikā, salīdzinot ar 2009.gadu, pieauga gandrīz divreiz. "Valmiermuižas alus" ir starp tiem uzņēmumiem, kas pierādījuši, ka arī ekonomikas lejupslīdes laikā var atklāt jaunu ražotni un sekmīgi strādāt. Tam pamatā ir rūpīgi izstrādāta ideja, kvalitatīva realizācija, mērķtiecīga biznesa vadība un īpašnieku ieguldījums. Kā banka bijām blakus gan idejas pirmsākumiem, gan īstenošanas posmam, kad tika pārvarēti arī ekonomikas lejupslīdes šķēršļi. Redzot uzņēmuma īpašnieku patiesi atbildīgu attieksmi pret biznesu un darbības rezultātus, banka labprāt piešķir papildu finansējumu tālākai attīstībai," saka Danils Ruļovs, "Swedbank" valdes loceklis, Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs.

Plāno dubultot tirgus daļu

Pašreiz "Valmiermuižas alus" maksimālā jauda ir 55 tonnas alus mēnesī un tas ieņem aptuveni 0,4% no Latvijas alus tirgus. Arī jaunā alus pagraba jauda būs 55 tonnas alus mēnesī. Tāpēc līdz ar jaunā alus pagraba izbūvi "Valmiermuižas alus" šogad plāno savu tirgus daļu dubultot līdz aptuveni 0,8% tirgus.

"Mēs esam un vēlamies palikt mazā muižas alus darītava, un mūsu mērķis ir nepārsniegt 1% no Latvijas alus tirgus. Mūsu alus cienītāji ir alus gardēži, kas novērtē augstu kvalitāti un bagātu garšas buķeti. Tādēļ brūvējam maz un nesteidzīgi un ieguldām daudz pūļu alus baudīšanas kultūras veidošanā, lai tas būtu svētku un godu dzēriens kā sendienās," saka A. Ruņģis.

"Tāpēc, kad 1% alus tirgus Latvijā būs sasniegts, plānojam attīstīties citos gardēžiem interesantos virzienos. Piemēram, piedāvāt bezalkoholiskus atspirdzinošos dzērienus un interesantus gastronomiskā tūrisma maršrutus." 

Pērn, savā otrajā darbības gadā, salīdzinot ar 2009. gadu, "Valmiermuižas alus" dubultoja pārdotā alus apjomus. Neauditētie darbības rezultāti liecina, ka uzņēmums gadu noslēdzis ar 563 953 latus lielu apgrozījumu un strādājis ar peļņu.


21.februāris (2011), Elīna Kuzmina, "Valmiermuižas alus" darītavas vēstnese

 

Kategorija: Jaunās tehnoloģijas un interesantas idejas | Skatījumu skaits: 524 | Pievienoja: viens | Birkas: ražošana Latvija, alus darītava
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *:
Meklēšana / Поиск
Kategorijas /Категории
Amatniecība un radošs darbs [20]
Latvijas lauksamniecība [217]
Ziņas par zemnieku saimniecībām, lopkopību, zvejniecību, zivsaimniecībām, bīškopjiem, zveraudzētājiem utml.
Pārtikas un dzerienu ražotāji [126]
Mežsaimniecība un kokapstrāde [48]
Mežu apsaimniekošana, kokmateriālu izgatavošana, mēbeļu ražotāji
Metālapstrāde un mašīnbūve [87]
Ķīmijas rūpniecība [61]
Metalurģija, gumijas, plastmasas, kosmētikas, būvmateriālu rāžotāji, stiklašķiedras un eļļas izgatavošana
Tekstīlrūpniecība [26]
Audumu, drēbju un veļas ražotāji
Citu produktu ražošana [35]
Uzņēmējdarbība [104]
Aktualitātes uzņēmējdarbības jomā, kas varētu būt interesantas latvijas ražotājiem un zemniekiem
Konkurētspējas uzlabošana [43]
Jaunās tehnoloģijas un interesantas idejas [93]
Ziņas par jaunām tehnoloģijām, atklājumi, tehnoloģu attistība, biznesa idejas
Būvniecība [65]
Enerģetika [69]
Elektroenergijas un siltumenerģijas cenas, saules un vēja enerģija, koģenerācijas stācijas, kurināmā ražošana
Degviela [22]
Degvielas un biodegvielas ražotāji, naftas ieguve, degvielas cenas
Valsts vīri [35]
Valsts amatpersonu paziņojumi vai ar tiem saistītas ziņas
Par Latvijas ekonomiku pirms gada [2]
Dažreiz ir vērts ieskatīties pagatne, toreiz tās bija ziņas, tagad - vēsture
Ekonomiskā krīze pasaulē [15]
Latvija nav vienīga valsts, kurā ir jūtama krīze, ziņas par ekonomiskās krīzes izpausmi ārpus Latvijas
Darba ziņas un izglītība [54]
Kalendārs / Календарь
«  Februāris 2011  »
PrOTCPkSSv
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Arhīvs / Архив