Piektdiena, 17.05.2024, 13:50Sveicināti Гость | RSS
Portāls "VIENS" Latvijas ražotāju atbalsts
Ieejas forma
Izvēlne / Меню
Tēmas / Темы
Aptauja / Опрос
Оцените мой сайт
Atbilžu kopskaits: 17
Statistika / Статистика
Sākums » 2011 » Jūlijs » 1 » Ventspilī atklāta jaunā SIA "Bucher Schoerling Baltic" ielu tīrāmo automašīnu ražotne
Ventspilī atklāta jaunā SIA "Bucher Schoerling Baltic" ielu tīrāmo automašīnu ražotne
12:28

1.jūlijā Ventspilī svinīgi atklāja komunālo automašīnu ražotāja SIA "Bucher Schoerling Baltic" jauno ražotni. "Ražošanas paplašināšana Ventspilī Bucher kompānijai bija ļoti nozīmīgs solis," atklāšanā uzsvēra Bucher Municipal prezidents Mihaels Hausermans, akcentējot, ka tagad tieši Ventspilī ir Bucher divīzijas lielākā komunālo mašīnu ražotne.

Jaunās ražotnes atklāšana bija nozīmīgs un gaidīts pasākums kā Ventspilij, tā Bucher uzņēmumam, kuram Ventspilī tagad ir lielākā komunālo automašīnu ražošanas bāze. N.Hausermans neizslēdza iespēju, ka nākotnē kompānija Ventspilī varētu vēl paplašināties.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs norādīja uz ražotāju sadarbības un diversifikācijas nozīmi Ventspilī: "Jo dažādākas jomas aptvertas, jo stabilāka ir ekonomiskā situācija pašvaldībā." A.Lembergs atgādināja, ka Bucher kompānija bija viens no pirmajiem nozīmīgajiem Ventspils investoriem un tā veiksmīgā darbība Ventspilī tikai papildus pierāda, ka darbības stratēģija ir pareiza. "Mūsu mērķis ir, lai ikviens cilvēks darbaspējas vecumā Latvijā, nonākot izvēles priekšā, vai braukt uz Lielbritāniju, Vāciju vai Īriju, izvēlētos Ventspili," teica A.Lembergs.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols ieteica ņemt vērā, ka ārvalstu investori jau sen vairs neintersējas par Latvijas pagātnes sasniegumiem elektronikā, mašīnbūvē vai citās jomās. Savukārt, Ventspils, tai skaitā Bucher, arī LIAA ir kā labs piemērs citiem investoriem, ka ieguldīt Latvijā ir tā vērts.

SIA "Bucher Schoerling Baltic", piesaistot ES struktūrfondu līdzfinansējumu (LIAA programma: "Augstas pievienotās vērtības investīcijas"), īstenoja investīciju projektu "SIA "Bucher Schoerling Baltic" mašīnbūves ražotnes attīstības projekts augstākas pievienotās vērtības produktu ražošanai", jaunas ražotnes būvniecībā Ventspilī ieguldot ap 3,6 miljonus latu.

No jauna uzbūvēta ne vien ražošanas ēka 2754 m2 platībā, bet arī investēts jaunās un modernās ražošanas tehnoloģijās - izveidota ražošanas līnija metināšanai, montāžai un produkcijas testēšanai, instalētas metālapstrādes (lāzergriešana, locīšana, velšana un mehāniskā apstrāde) un virsmas apstrādes (ar smilšu strūklu, slapjās lakošanas kabīnes, pulverkrāsošana) iekārtas, uzstādītas nepieciešamās informāciju tehnoloģijas.

Ventspilī izvietotais SIA "Bucher Schoerling Baltic" ir Šveices koncerna "Bucher Industries AG"" meitas uzņēmums. "Bucher Industries AG" ir lielākais ielu un lidostu tīrāmo komunālo mašīnu ražotājs pasaulē ar noieta tirgiem Eiropā, ASV, Austrālijā un Āzijā. "Bucher Industries AG" apgrozījums sasniedz 1,2 miljardi eiro gadā un tas nodarbina ap 7000 darbinieku visā pasaulē, tai skaitā šobrīd jau vairāk kā 100 Ventspilī.

2003.gada nogalē Šveices koncerna "Bucher Industries AG" pārstāvji pirmo reizi ieradās Latvijā. Pateicoties veiksmīgai sadarbībai starp Ventspils Brīvostas pārvaldi, Ventspils pilsētas domi un Vācijas Tautsaimniecības pārstāvniecību Latvijā, uzņēmums kā piemērotu vietu ražošanas paplašināšanai izvēlējās Ventspili.

Avots: nra.lv | 1.jūlijs (2011)

 

Kategorija: Metālapstrāde un mašīnbūve | Skatījumu skaits: 532 | Pievienoja: viens | Birkas: Bucher Industries AG, automašīnu rūpnīca komunālo mašīnu
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *:
Meklēšana / Поиск
Kategorijas /Категории
Amatniecība un radošs darbs [20]
Latvijas lauksamniecība [217]
Ziņas par zemnieku saimniecībām, lopkopību, zvejniecību, zivsaimniecībām, bīškopjiem, zveraudzētājiem utml.
Pārtikas un dzerienu ražotāji [126]
Mežsaimniecība un kokapstrāde [48]
Mežu apsaimniekošana, kokmateriālu izgatavošana, mēbeļu ražotāji
Metālapstrāde un mašīnbūve [87]
Ķīmijas rūpniecība [61]
Metalurģija, gumijas, plastmasas, kosmētikas, būvmateriālu rāžotāji, stiklašķiedras un eļļas izgatavošana
Tekstīlrūpniecība [26]
Audumu, drēbju un veļas ražotāji
Citu produktu ražošana [35]
Uzņēmējdarbība [104]
Aktualitātes uzņēmējdarbības jomā, kas varētu būt interesantas latvijas ražotājiem un zemniekiem
Konkurētspējas uzlabošana [43]
Jaunās tehnoloģijas un interesantas idejas [93]
Ziņas par jaunām tehnoloģijām, atklājumi, tehnoloģu attistība, biznesa idejas
Būvniecība [65]
Enerģetika [69]
Elektroenergijas un siltumenerģijas cenas, saules un vēja enerģija, koģenerācijas stācijas, kurināmā ražošana
Degviela [22]
Degvielas un biodegvielas ražotāji, naftas ieguve, degvielas cenas
Valsts vīri [35]
Valsts amatpersonu paziņojumi vai ar tiem saistītas ziņas
Par Latvijas ekonomiku pirms gada [2]
Dažreiz ir vērts ieskatīties pagatne, toreiz tās bija ziņas, tagad - vēsture
Ekonomiskā krīze pasaulē [15]
Latvija nav vienīga valsts, kurā ir jūtama krīze, ziņas par ekonomiskās krīzes izpausmi ārpus Latvijas
Darba ziņas un izglītība [54]
Kalendārs / Календарь
«  Jūlijs 2011  »
PrOTCPkSSv
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Arhīvs / Архив