Zivju
pārstrādes uzņēmums SIA "Vido" pabeidzis jauna zivju saldēšanas ceha
izbūvi, ieguldot 1,09 miljonus latu, un plāno nākamnedēļ sākt jaunas
produkcijas - saldētu zivju brikešu - ražošanu, biznesa portālu
"Nozare.lv" informēja uzņēmuma vadītājs Vidmants Balavičus.
"Viss ir gatavs darba sākšanai, diemžēl šajās dienās
bija traucēta elektrības padeve, līdz ar to nedaudz aizkavējāmies. Mēģināsim
ceturtdien, 13.oktobrī, "palaist" iekārtas un izmēģināt tās darbībā.
Savukārt pilnu ražošanu sāksim nākamajā nedēļā, kad paredzēts apstrādāt pirmās
20 tonnas zivju. Uzņēmumā darbs notiek divās maiņās ar desmit vietējiem
iedzīvotājiem. Iespējams, pēc pilna darbības cikla sākšanas pieņemsim vēl
darbiniekus," sacīja Balavičus.
Viņš
norādīja, ka patlaban liela problēma ir vējainais laiks, kura dēļ kuģi nevar
iziet jūrā.
"Vēja
dēļ jau četras dienas kuģi nevar iziet zvejā, līdz ar to šobrīd vienkārši nav
zivju. Tomēr ceram, ka situācija normalizēsies, un plānojam, ka pēc jaunā ceha
darbības sākšanas mēnesī sagatavosim 250 tonnas produkcijas," stāstīja
uzņēmējs.
Jau
iepriekš Balavičus "Nozare.lv" sacīja, ka uzņēmums saldēto zivju
produkciju eksportēs austrumu virzienā. "Līdz šim visu gatavo produkciju -
sālījumus, žāvējumus un kūpinājumus - realizējām Latvijas veikalos. Tagad
darbību paplašinām, ražojot desmit kilogramu smagas saldētu zivju briketes un
sūtot tās sadarbības partneriem Krievijā, Baltkrievijā, Ukrainā un Kazahstānā.
Plānojam, ka kopumā uzņēmums varētu gada laikā iegūt 1% līdz 2% saldēto zivju
tirgū Latvijā," prognozēja "Vido" vadītājs.
SIA
"Vido" darbojas kopš 1993.gada. Uzņēmums ražo 84 dažādus zivju
kulinārijas izstrādājumus - kūpinājumus, žāvējumus, sālījumus, zivju konservus
un jūras salātus. Patlaban tas pārstrādā 700 kilogramu zivju dienā un nodarbina
19 cilvēkus. Svaigās zivis produkcijas ražošanai tiek iepirktas Liepājas ostā.
Avots: liepajniekiem.lv / LETA /11.10.2011
|