Svētdiena, 12.05.2024, 18:56Sveicināti Гость | RSS
Portāls "VIENS" Latvijas ražotāju atbalsts
Ieejas forma
Izvēlne / Меню
Tēmas / Темы
Aptauja / Опрос
Kādas Latvijas preces Jūs labprāt perciet?
Atbilžu kopskaits: 37
Statistika / Статистика

Дневник


Rakstu, lai vērstu jūsu uzmanību uz kādu problēmu, par kuras eksistenci, manuprāt, netiek pienācīgi runāts.

Tikko kā iepazinos ar LR Finanšu ministrijas sagatavoto informāciju par Eināra Repšes tikšanos ar Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) vadību, kurā, kā teikts paziņojumā, tika meklēti risinājumi uzņēmējdarbības konkurētspējas uzlabošanai. Raksta nosaukums - Repše: Prioritāri ir jāatbalsta sekmīgie uzņēmumi - jau sākotnēji radīja neizpratni par to, ko īsti finanšu ministrs saprot ar vārdiem sekmīgie uzņēmumi un vai viņam vispār ir kāda izpratne par šī brīža situāciju valstī.

Pagaidām nesaskatu nekādu valstisku atbalstu Latvijas uzņēmējdarbībai, tāpēc cerēju, ka viss vēl mainīsies. Kā nekā jauna valdība. Tomēr laikam kļūdījos, par ko pārliecinājos, uzzinot Repšes domas par situācijas risināšanas iespējām.

Spriežot pēc Repšes izteikumiem, tātad valsts atbalstu saņems Latvijas sekmīgie uzņēmēji. Padomāsim - kas ir tie uzņēmumi, kurus šī brīža sarežģītajos e ... Lasīt tālāk »

Kategorija: Latvijas ekonomika | Skatījumu skaits: 690 | Pievienoja: Arianda | Datums: 11.04.2009 | Komentāri (3)

Aktīvi zemnieku protesti pret likumdevēju vienaldzību un neizdzēšamajām kļūdām. Banku un būvniecības buma sabrukums. Skaļajiem notikumiem Latvijas ekonomikā ir jāpiepulcē arī ražošanas sfēras sabrukums. Tādas ražošanas, kas spētu radīt Latvijas ekonomikai vajadzīgu, atbilstošu produktu. Arī pakalpojumus.

 

Lielo ražotāju diktāts


Vairāk kā piecpadsmit gadu laikā Latvijas likumdevēji ir dzīvojuši lielo ražotāju pavadā. Uz vispārējās ekonomiskās eiforijas fona, Latvijas lielražotāju, veiksmīgo privatizētāju un ārzemju kapitāla izvietotāju, darbības ir bijušas klaji tuvredzīgas, balstītas uz ātras peļņas iegūšanu. Kokrūpniecība - vide, kurai bija (i ... Lasīt tālāk »

Kategorija: Latvijas ekonomika | Skatījumu skaits: 636 | Pievienoja: viens | Datums: 05.03.2009 | Komentāri (0)

Ražošanas uzņēmēji, šī lapa domāta Jums, lai Jūs varētu šeit izvietot informāciju par savu uzņēmumu
Kategorija: Ražošanas uzņēmumi | Skatījumu skaits: 604 | Pievienoja: viens | Datums: 04.03.2009 | Komentāri (0)

Ķīna ir valsts, kuras ekonomika strauji attīstās. Tieši šī iemesla dēļ daudzas pasaulē atzītas starptautiskas kompānijas tiecas tur izviedot un nostiprināt savas ražotnes. Finanšu, industriālās un tirdzniecības perspektīvas ļauj prognozēt Ķīnai stabilu un pozitīvu nākotni, un līdz ar to arī savstarpēji izdevīgas sadarbības iespējas biznesā. Taču kā to panākt? Vēl pavisam nesen uz šo jautājumu varēja saņemt tikai nenoteiktas atbildes, taču tagad stāvoklis ir krietni mainījies. Lietišķu un profesionālu palīdzību šajā ziņā var sniegt speciālisti no firmas “Collegium Optima”, kam ir sava oficiālā pārstāvniecība Šanhajā.

Kāpēc un kā vārdā?

Ar ko tad tā piesaista Zemdebess impērija? Pirmkārt, ar milzīgiem iekšējā tirgus apjomiem. Otrkārt, ar cilvēku resursiem — valstī ir vairāk kā miljards iedzīvotāju. Treškārt, ar teicamu profesionāļu līmeni — Ķīnas augstskolas ik gadu saga ... Lasīt tālāk »

Kategorija: Latvijas ekonomika | Skatījumu skaits: 605 | Pievienoja: viens | Datums: 02.03.2009 | Komentāri (0)

Vairākas no lielākajām Latvijas būvkompānijām - LEC, "Re&Re", "Skonto būve" un "RBS Skals" - apvienojušās jaunā organizācijā "Būvniecības attīstības stratēģiskā partnerība" (BASP), aģentūru LETA informēja biedrības valdes priekšsēdētājs Valdis Birkavs.

Organizācijas dibināšanas mērķis ir sekmēt ar būvniecību attīstību saistītu jautājumu efektīvāku un ātrāku risināšanu.

Līdz šim šīs būvkompānijas bija Latvijas Būvnieku asociācijas (LBA) sastāvā. Šo gadu laikā asociācijas biedru skaits ir sasniedzis gandrīz 200 kompānijas, kuru vidū ir ne tikai būvnieki, bet arī tirgotāji, apdrošinātāji, būvmateriālu ražotāji, kā arī citi uzņēmumi.

Ņemot vērā lielo biedru skaitu un dažādo profilu, kļuvis aizvien grūtāk definēt vienotus mērķus un efektīvi risināt konkrētas problēmas un stratēģiskos jautājumus saistībā ar pašas būvniecības nozares attīstību, norāda ... Lasīt tālāk »

Kategorija: Biedrības un dibinājumi | Skatījumu skaits: 795 | Pievienoja: viens | Datums: 26.02.2009 | Komentāri (0)

« 1 2
Meklēšana / Поиск
Kategorijas /Категории
Biedrības un dibinājumi [3]
Šeit var ievietot informaciju par Latvijas biedrībam un nodibinājumiem, kas saistīti ar ražošanu un lauksaimniecību. Varbūt gan oficiālas, gan neoficiālas organizācijas
Latvijas ekonomika [5]
Par to, kas notiek Latvija ekonomikā, viedokļi, Idejas, ka uzlabot esošo situāciju.
Ražošanas uzņēmumi [1]
Jebkurs Latvijas uzņēmums, kas pieder pie ražošanas nozarēm, var tikt šajā sarakstā. Tas ir laba iespēja maziem, mazzinamiem ražošanas uzņemumiem izveidot par sevi informatīvo e-lapu ar saviem kontaktiem
Lauksaimniecības uzņēmumi [1]
Meklējam Latvijā darbīgus, aktīvus zemniekus, lauksamniekus, lai pastāstīt par tiem citiem. Tas ir laba iespēja maziem, mazzinamiem lauksamniecības uzņēmumiem izveidot par sevi informatīvo e-lapu ar saviem kontaktiem
Apkope un remonts [0]
Pieņemam informāciju no uzņēmumiem, kas nodarbojas ar tehnikas, apavu, datoru, jebkā remontu un apkalpošanu, lai citi par Jums arī uzzinātu
Ražošanas iekārtas [0]
Apkopojam informāciju par firmām, kas tirgo Latvijā ar tehnoloģiskajām iekārtām, mehanismiem, tehniku
Kalendārs / Календарь
«  Maijs 2024  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Arhīvs / Архив